Οι φορμαρισμένοι Κυανέρυθροι απειλούν το νικηφόρο (με όλες τις ομάδες πλην Παναθηναϊκού) σερί του Ολυμπιακού στην Α1 τα τελευταία δύο χρόνια! Τελευταία ήττα στο Μαρούσι από την τοπική ομάδα (82-74) στις 7/2/2010. Μάλιστα η πρώτη ήττα εκείνης της σεζόν ήταν και πάλι τέτοιες γιορτινές μέρες – στις 20 Δεκεμβρίου του 2009, στο κλειστό της οδού Αρτάκης!

Εκεί που ένας Γιάννης Καλαμπόκης ντυμένος Αϊ-Βασίλης μοίραζε δώρα (28 π. με 6/7 τρίποντα) και οδηγούσε τον Πανιώνιο σε επική νίκη με 96-94 στην παράταση. Από τότε ο Ολυμπιακός δεν έχασε ξανά ματς εκτός από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι Κυανέρυθροι θέλουν να φανούν συνεπείς στο ραντεβού με την ιστορία, σε ένα γήπεδο όπου είναι αήττητοι αυτήν τη σεζόν και στο οποίο παραδοσιακά δυσκόλευαν τον αντίπαλό τους. Αλλωστε πέρυσι οι Ερυθρόλευκοι είχαν κινδυνέψει σοβαρά, αλλά απέδρασαν χάρις στον Βασίλη Σπανούλη που απόψε θα είναι στα πιτς (λόγω του διαστρέμματος που είχε υποστεί). Οπως απών θα είναι και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο Πανιώνιος έχει δείξει φέτος ικανός για πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα και ψάχνει μια νίκη επιβεβαίωσης που θα του δώσει άλλο αέρα.

Οι Ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους θέλουν να κρατήσουν το πλεονέκτημα που έχουν από την ήττα του Παναθηναϊκού στην Καβάλα, αλλά εκτός από τα μεταγραφικά και την αναζήτηση δύο παικτών (δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη) ασχολούνται και με τον πρώτο διαιτητή του αγώνα Γιώργου Τανατζή τον οποίο και κάλεσαν χθες να αυτοεξαιρεθεί, αφού η ΚΕΔ δεν έκανε δεκτό το προ ημερών αίτημά τους για εξαίρεση!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της περιφέρειας στη Ρόδο μεταξύ δύο εκ των ευχάριστων εκπλήξεων της χρονιάς. Ο εκ των πρωτοπόρων Κολοσσός Ρόδου φιλοξενεί το Ρέθυμνο (16.00). Ο Αρης υποδέχεται το απογοητευμένο Μαρούσι (17.00 – ΕΤ3) και η Δράμα τον ΠΑΟΚ, κόντρα στον οποίο θα παίξει ο πρώην παίκτης του (Μονρό). Τέλος, ο ενισχυμένος (με Βασίλιεβιτς και Μπάξτερ) Ικαρος Καλλιθέας ελπίζει σε ανάκαμψη, αρχής γενομένης από το σημερινό ματς (17.00) στη Γλυφάδα με τον Ηλυσιακό. Αύριο θα παίξουν Παναθηναϊκός – Περιστέρι.