«Φέρτε μας τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο». Σχεδόν οι μισοί οπαδοί της Μπαρτσελόνα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διοργάνωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η καταλανική εφημερίδα «Sport», επιθυμούν από τους Μπλαουγκράνα για το 2012 να κατακτήσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ για πέμπτη φορά νικώντας στον τελικό του Μονάχου τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 86% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επιθυμούν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα, ενώ μόλις το 13% πιστεύει πως προτεραιότητα της ομάδας του Γκουαρντιόλα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Το ποσοστό πέφτει στο 1% για το κύπελλο!

Ποιον θα ήθελαν αντίπαλο στον τελικό; Σχεδόν οι μισοί (48%) θέλουν τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το παράδοξο είναι πως οι Μπλαουγκράνα (71%) θεωρούν τη Ρεάλ ως τον πιο δυνατό αντίπαλο και γι’ αυτό το 25% των ερωτηθέντων δεν θέλει να τεθεί αντιμέτωπή της η Μπάρτσα.

Στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο η «Sport» ανέφερε στο μεταξύ πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει ουσιαστικά συμφωνήσει από τις 6 Δεκεμβρίου να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα για ακόμα έναν χρόνο.

Μετά το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο πρόεδρος του συλλόγου Σάντρο Ροσέλ συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Τζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου και τον αθλητικό διευθυντή Αντονι Θουμπιθαρέτα κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια του Καμπ Νου και ζήτησαν από τον Γκουαρντιόλα να τους μιλήσει για τα σχέδιά του.

«Ηρέμησε πρόεδρε, δεν θα σε αφήσω ξεκρέμαστο», είπε ο Γκουαρντιόλα στον Ροσέλ. Εκτοτε όλοι οι παριστάμενοι θεωρούν πως ο καταλανός προπονητής συμφώνησε ουσιαστικά να παραμείνει στο Καμπ Νου και για την επόμενη σεζόν.

Η εφημερίδα «As» ανέφερε χθες πως ο Ροσέλ έχει κατά νου ως εναλλακτική λύση στην περίπτωση που φύγει ο Γκουαρντιόλα τον Μαρσέλο Μπιέλσα της Μπιλμπάο.