Η εξέγερση των Μπλε εναντίον του Βίλας Μπόας κατεστάλη από έναν εκ των πρωτοστατών της: τον Φρανκ Λάμπαρντ. Ο πολύπειρος άγγλος μέσος με γκολ που πέτυχε στο 89ο λεπτό οδήγησε την Τσέλσι σε νίκη με 2-1 επί της Γουλβς τερματίζοντας ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων – τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Ταυτόχρονα η Τσέλσι επέστρεψε στην τέταρτη θέση εκμεταλλευόμενη την ήττα που υπέστη η Αρσεναλ από τη Φούλαμ με 2-1, με γκολ του Ζαμόρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι άσοι της Τσέλσι, ανάμεσά τους και ο Λάμπαρντ, είχαν εξεγερθεί εναντίον του προπονητή τους Αντρε Βίλας Μπόας για την απόφασή του να απαγορεύσει στον Νικολά Ανελκά να παρευρεθεί στο χριστουγεννιάτικο γεύμα του συλλόγου γιατί τον θεωρούσε ξένο σώμα μετά τη μεταγραφή του σε κινεζική ομάδα.

Μία νέα αποτυχία θα οδηγούσε τον Βίλας Μπόας στην άβυσσο, αλλά για καλή του τύχη ο Λάμπαρντ τον έσωσε στο παρά ένα.

«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη», δήλωσε στο BBC ο άγγλος μέσος: «Ολοι ξέρουν πως περνάμε δύσκολες στιγμές, αλλά δείξαμε αποφασιστικότητα και πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη».

Ο Λάμπαρντ σημείωσε με νόημα πως στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που έχουν κερδίσει πολλούς τίτλους και δεν ανέχονται τα αρνητικά αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, το hangover από τις νίκες που πέτυχαν στην τελευταία ημέρα του 2011 τις προσγείωσε ανώμαλα στην πραγματικότητα: εκτός της Αρσεναλ που έπεσε θύμα της Φούλαμ με 2-1, την ήττα γνώρισαν η Μπλάκμπερν από τη Στόουκ με το ίδιο σκορ και η Αστον Βίλα από τη Σουόνσι με 2-0.

Η Μπλάκμπερν προερχόταν από εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Αστον Βίλα από επίσης εκτός έδρας νίκη επί της Τσέλσι .

Εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η Νόριτς με 2-1 επί της ΚΠΡ.

Απόψε θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Γουεστ Μπρομ – Τότεναμ, Γουίγκαν – Σάντερλαντ και Μάντσεστερ Σ. – Λίβερπουλ.