Η πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο Λουίς Ντιόγκο, επέστρεψε λοιπόν στα παλιά του λημέρια. Ο 25χρονος επιθετικός έπειτα από την αποτυχημένη περιοδεία που είχε σε Φλαμένγκο, Σάντος (αγωνίστηκε δανεικός), ύστερα από ενάμιση χρόνο επανήλθε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε καλωσόρισε χθες τον Ντιόγκο με τον οποίο συνεργάστηκε για πρώτη φορά στους Ερυθρολεύκους την περίοδο 2008-2009.

Ο Βραζιλιάνος συνάντησε τους παλιούς γνώριμους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Φετφατζίδη, Βαλεριάνο, Ποτουρίδη και είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες του.

Το νούμερο 10 που φορούσε στην πλάτη, βέβαια, το έχει καπαρώσει ο Ράφικ Τζιμπούρ…

Το θέμα για τον Ντιόγκο δεν είναι ποιο νούμερο θα έχει στην ερυθρόλευκη φανέλα αλλά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε. Να παίξει καλή μπάλα, να σημειώσει γκολ, να έχει καλή συνεργασία στην επίθεση με τους συμπαίκτες του. Και για να γίνει αυτό, πρώτα θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά στις προπονήσεις.

Να δείξει στον προπονητή του ότι είναι έτοιμος να πάρει ευκαιρίες.

Το πέρασμα του Ντιόγκο είχε αφήσει κακές αναμνήσεις στους ερυθρόλευκους φιλάθλους. Η διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη είχε δαπανήσει 10 εκατ. ευρώ (!) για να αποκτήσει τον Ντιόγκο από την Πορτουγκέζα και μάλιστα χωρίς να έχει το 100% των δικαιωμάτων του. Ο Ολυμπιακός πήρε το 70% και το 30% διατηρεί εταιρεία μάνατζερ. Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε το καλοκαίρι του 2008 πενταετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό με ετήσιες απολαβές περίπου 1 εκατ. ευρώ. Τη σεζόν 2008-2009 σημείωσε έξι γκολ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2009-2010) η προσφορά του ήταν μηδαμινή (είχε σημειώσει μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα).

Ο δανεισμός του Ντιόγκο στη Σάντος ολοκληρώνεται τυπικά στις 10 του μήνα.

Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση του Βαλβέρδε για τον Ντιόγκο; «Θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα. Ομως δεν εξαρτάται τόσο από εμάς, όσο από τον ίδιο».

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του δανεισμού ποδοσφαιριστών, όπως είναι οι Χαβίτο, Ζαραδούκας, Σουμπίνιο, Κατάι, Γκρμπιτς.

Ο Πάμπλο Ορμπάιθ σε δηλώσεις του σε ισπανική ιστοσελίδα τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο μέγεθος στην Ελλάδα, αντίστοιχο με αυτό της Ρεάλ στην Ισπανία. Μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να μην είναι το πιο δυνατό στην Ευρώπη, αλλά είναι ελκυστικό για έναν ποδοσφαιριστή».

n Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής Γιώργος Γρυπαίος. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα (14.00) στο Γ’ Νεκροταφείο Νικαίας.