Πίσω από φίρμες ιταλικών κρασιών ενδέχεται να κρύβεται το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ιταλία.

Οι εισαγγελείς της Κρεμόνας που ερευνούν το σκάνδαλο πιστεύουν πως τα χρήματα που διακινεί η Μαφία του στοιχήματος βρίσκονται σε λογαριασμούς ελβετικών τραπεζών και σε καταπιστεύματα στον Παναμά που εμφανίζονται με την επωνυμία ιταλικών κρασιών!

Ο εισαγγελέας Ρομπέρτο ντι Μαρτίνο έχει ζητήσει από τις ελβετικές Αρχές το άνοιγμα των λογαριασμών. «Αν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε μπίνγκο», δήλωσε ο ιταλός εισαγγελέας ο οποίος για πρώτη φορά από την έναρξη των ερευνών έδειξε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματά της.

Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις των εμπλεκομένων προκύπτει πως η Μαφία του στοιχήματος ενδιαφερόταν να αγοράσει ιταλικό σύλλογο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας για να μπορεί να προκαθορίζει πιο εύκολα τα αποτελέσματα.

Μετά τις γιορτές από το γραφείο του εισαγγελέα θα περάσουν τουλάχιστον 43 ποδοσφαιριστές, πολλοί από τους οποίους αγωνίζονται στη Serie A, για να καταθέσουν για την υπόθεση.

Οι φήμες αγγίζουν πλέον μεγάλες ομάδες και σπουδαίους παίκτες, αλλά η ομερτά προς το παρόν κρατά κλειδωμένα τα μυστικά.