Οι Κουίνσι (προσαγωγός) και Ρούντολφ (τετρακέφαλος) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης αποχωρώντας με ενοχλήσεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως είναι δύσκολο να τεθούν στη διάθεση του Φερέιρα για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει (επίσης) τον τιμωρημένο Λέτο και ήθελε τον Ρούντολφ προκειμένου να καλύψει το κενό του Αργεντίνου. Τώρα όμως θα πρέπει να βρει άλλον παίκτη για αντικαταστάτη του Λέτο, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν στον νεαρό Χάρη Μαυρία ή τον Τοτσέ.

Οσον αφορά τον αντικαταστάτη του Κουίνσι – για τον οποίο οι φήμες από την Ιταλία θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Νάπολι – οι επιλογές του Πορτογάλου είναι περιορισμένες. Η μία είναι ένας εκ των Τοτσέ ή Μαυρία. Και η δεύτερη να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα βάζοντας στο αρχικό σχήμα τον Βιτόλο και προωθώντας στην επίθεση τον Κατσουράνη. Πάντως, ο Πορτογάλος θα περιμένει και τη σημερινή προπόνηση για να βγάλει οριστικά συμπεράσματα.

Ισως και εντός της εβδομάδας οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟ προγραμματίζουν να γίνει συνάντηση με τον Σωτήρη Νίνη προκειμένου η ομάδα να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στον νεαρό διεθνή. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Νίνης θα δεχτεί πρόταση από τη διοίκηση του ΠΑΟ προκειμένου να ανανεώσει τη συνεργασία του με ετήσιες αποδοχές 450.000 έως 500.000 ευρώ. Στον Παναθηναϊκό όμως δεν έχουν ψευδαισθήσεις και γνωρίζουν πολύ καλά πως ο παίκτης θα φύγει προκειμένου να αγωνιστεί στο εξωτερικό (είναι γνωστό το ρεπορτάζ περί ενδιαφέροντος της Πάρμα, η οποία του προσφέρει 4ετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 750.000 ευρώ).

Κι ενώ όσον αφορά την παραμονή του Νίνη ο Παναθηναϊκός φαίνεται να μην έχει τύχη, το αντίθετο αναμένεται να γίνει με τον Χριστοδουλόπουλο. Το συμβόλαιο του 26χρονου επιθετικού μέσου λήγει το καλοκαίρι αλλά οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει και να απομένουν τα τυπικά. Δηλαδή η μέσω της υπογραφής νέου συμβολαίου ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Σε ό,τι αφορά την οικονομική αποζημίωση του Χριστοδουλόπουλου θα είναι κοντά στα 400.000 ευρώ (καθαρά) που λαμβάνει με βάση το υπάρχον συμβόλαιο που έχει.

Ωστόσο, η υπογραφή του νέου συμβολαίου μεταξύ ΠΑΟ και Χριστοδουλόπουλου κολλάει στο ιδιοκτησιακό, ένα θέμα στο οποίο υπάρχει μία και μόνη σταθερά: η δεδηλωμένη απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει.