Το νέο συμβόλαιο του Ερνέστο Βαλβέρδε καίει τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη ενόψει του νέου έτους. Ο μεγαλομέτοχος της πειραϊκής εταιρείας επιθυμεί συνεργασία… αορίστου χρόνου με τον βάσκο τεχνικό, ωστόσο ο ίδιος σκέφτεται και την πατρίδα του όπου βρίσκεται η οικογένειά του.

Ο κ. Μαρινάκης τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον 48χρονο τεχνικό και θα ήθελε να βρίσκεται για πολλά χρόνια στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού.

Δεν είναι όμως τόσο εύκολη υπόθεση για τον Βαλβέρδε, ο οποίος αποφεύγει να δεσμεύεται με συμβόλαιο μακράς διάρκειας.

Ολα λοιπόν θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του Βάσκου, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί δηλώνει ευτυχισμένος που βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Το ραντεβού Μαρινάκη – Βαλβέρδε πρόκειται να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Εκτός από τη συζήτηση για την επέκταση της συνεργασίας τους θα γίνει γνωστό αν τελικά θα πραγματοποιηθεί μεταγραφή ακραίου μεσοεπιθετικού. Οσον αφορά τον αργεντινό γκολκίπερ Κοστάντσο θεωρείται ξένο σώμα στους Ερυθρολεύκους. Στην περίπτωση που λυθεί το συμβόλαιό του θα γίνει κίνηση για την αντικατάστασή του.

Ο πολωνικός Τύπος αναφέρει ότι ο Τόμας Κούστσακ είναι ο εκλεκτός του Βαλβέρδε για τη θέση του γκολκίπερ: «Ο Ολυμπιακός ψάχνει για νέο τερματοφύλακα.

Ο Κούστσακ αποτελεί τον εκλεκτό του Βαλβέρδε, οι Ελληνες όμως δεν είναι σίγουροι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συμφωνήσει για τη μεταγραφή.

Στη λίστα του Ολυμπιακού υπάρχουν οι Κάρλος Καμενί, Αντρέας Ισακσον, ενώ προστέθηκε και ο γκολκίπερ της Κατάνια Μαριάνο Αντούχαρ».

Η εφημερίδα της Αργεντινής «Diario Hoy» έγραψε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Αντούχαρ. Το calcionews24 έφερε στο προσκήνιο «το φλερτ Ολυμπιακού με τον βραζιλιάνο πορτιέρο της Ρόμα Ζούλιο Σέρζιο, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στη Λέτσε».

Στον αγγλικό Τύπο υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον τσέχο μεσοεπιθετικό της Αρσεναλ Τόμας Ροσίτσκι.