Η απόφαση (παραμονή Πρωτοχρονιάς) της τριμελούς επιτροπής της υπηρεσιακής διοίκησης του συλλόγου να διαλυθεί η ομάδα και να αποσυρθεί από τη Βόλεϊ Λιγκ με επίσημη ανακοίνωση και ενημέρωση προς τη διοργανώτρια Αρχή δεν ήταν και το πρωτοχρονιάτικο δώρο που περίμεναν οι απλήρωτοι παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας.

Μάλιστα ο τεχνικός του Απόλλωνα Χρήστος Πάτρας μόλις ενημέρωσε τους παίκτες του για τις εξελίξεις υπήρξε (σύσσωμη) έντονη αντίδραση απ’ όλους, με τον έλληνα τεχνικό να δηλώνει μιλώντας και εκ μέρους των παικτών του πως οι ίδιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν έστω και μόνοι τους!

«Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτήν την απόφαση. Δυστυχώς έγινε το χειρότερο. Ενημερώθηκα επίσημα από τον κ. Παναγιώτη Χατζηανδρέου για την παύση της λειτουργίας της ομάδας. Ενημέρωσα με τη σειρά μου τους παίκτες, όπως είχα υποχρέωση, αλλά η αντίδρασή τους ήταν ίδια με τη δική μου. Θα μείνουμε μόνοι μας επί των επάλξεων. Θα αναλάβουμε μόνοι μας την ευθύνη όλων των υποχρεώσεων. Ετσι κι αλλιώς δεν πληρωνόμασταν. Δεν θα υποκύψουμε και δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του συλλόγου. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Πάτρας, ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει κινητοποίηση από τον Δήμο Καλαμαριάς και άλλους φορείς της πόλης.

Χθες μάλιστα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιχειρηματία Νίκο Μπογονικολό (παλαιότερα ιδιοκτήτη της μπασκετικής Ολυμπιάδας Πατρών) και μέλη του συλλόγου επιδιώκουν και συνάντηση μαζί του, μήπως και αναλάβει τώρα το τμήμα, δεδομένου ότι το καλοκαίρι που είχε δείξει ενδιαφέρον οι οικονομικές εγγυήσεις που του είχαν ζητηθεί ήταν απαγορευτικές.

Το θέμα είναι πως αν σήμερα δεν βρεθεί λύση, πιθανότατα οι παίκτες θα προπονηθούν για τελευταία φορά και η ομάδα θα αποσυρθεί από τον μεθαυριανό αγώνα στην Πάτρα με την ΕΑ Πατρών.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-2 την Πέμπτη (αν και οι Καλαμαριώτες είχαν προηγηθεί με 2-0) κράτησε τον Απόλλωνα στον βυθό της βαθμολογίας της Α1, αλλά έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα «φώναζαν» εδώ και καιρό και η οικονομική κατάσταση στον σύλλογο ήταν τραγική.