Η αντιπολίτευση στη Γαλλία αντιδρά στο ποσό των 800.000 ευρώ που πρόκειται να δώσει μηνιαίως η Παρί Σεν Ζερμέν στον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Μάλιστα, οι σοσιαλιστές ζητούν να μπει ανώτατο όριο σε ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη γαλλική ομάδα για συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών, σύμφωνα με το οποίο θα είναι ο καλύτερα αμειβόμενος αθλητής στη Γαλλία.

Ομως, πριν υπογραφούν τα συμβόλαια, έχει ήδη εκδηλωθεί η αντίδραση από την Αριστερά. Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες και ο βουλευτής των σοσιαλιστών Ζαν – Μαρκ Αϊρό δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το ύψος των αμοιβών σε κάποια επαγγέλματα. «Αυτές οι υψηλές αμοιβές δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι σοσιαλιστές προτείνουν έναν νόμο ο οποίος θα θέσει σε εφαρμογή ένα ανώτατο όριο αμοιβών και θα βάλει τέλος σε αυτές τις απίστευτες συμφωνίες. Μάλιστα, ο βουλευτής των σοσιαλιστών Ζαν – Κριστόφ Καμπαντέλις χαρακτήρισε τον 36χρονο Μπέκαμ «γερασμένο αστέρι». Εγραψε χαρακτηριστικά στο μπλογκ του: «Με 800.000 ευρώ τον μήνα θα έχει ένα τεράστιο εισόδημα, το οποίο μπορεί να του αποφέρει 17 εκατ. ευρώ όλο τον χρόνο.

Πραγματικά, αυτό δεν θα ακούγεται και πολύ καλά στις φτωχές γειτονιές».

Η υποψήφια των οικολόγων στις προεδρικές εκλογές Εύα Τζολί κατηγόρησε τον άγγλο ποδοσφαιριστή πως μετακινήθηκε από τους ΛΑ Γκάλαξι και το Λος Αντζελες στο Παρίσι μόνο και μόνο «για να πουλήσει φανέλες», ενώ παράλληλα, χαρακτήρισε τις αμοιβές του εξωφρενικές.