Ο Δήμος Ιωαννιτών, προσπαθεί και με τον τρόπο αυτό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, που δοκιμάζονται οικονομικά, καθώς το Δημοτικό Κατάστημα θα προσφέρει δωρεάν προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Η προσφορά τόσο από ιδιώτες όσο και από επιχειρήσεις είναι εντυπωσιακή ενώ αξιοσημείωτο είναι το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από απλούς πολίτες της πόλης που προσφέρονται εθελοντικά να λειτουργήσουν το κατάστημα.

Το Δημοτικό Κατάστημα, σε όλο το διάστημα των εορτών θα λειτουργεί καθημερινά από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι ενώ κάθε Τετάρτη θα είναι ανοιχτό και από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις οκτώ το βράδυ.

-«Η λειτουργία του Καταστήματος δεν αποτελεί μία μεμονωμένη δράση. Είναι μία δομή ενταγμένη σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων που υλοποιούνται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Σε αυτές περιλαμβάνεται το ΚΗΦΗ, τα δημοτικά ιατρεία και ο ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες, που θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα», επεσήμανε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Φίλιππας Τσουμάνης.

Ο κ. Τσουμάνης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για την προσφορά τους, τους επιχειρηματίες της περιοχής, τους εθελοντές που στηρίζουν τη λειτουργία του Καταστήματος και τους υπαλλήλους του ΟΚΠΑΠΑ που εργάστηκαν με ζήλο ώστε το συγκεκριμένο εγχείρημα να λάβει σάρκα και οστά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κατά την τελετή των εγκαινίων υπογράμμισε ότι για το Δήμο η κοινωνική πολιτική είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες.

«Το Δημοτικό Κατάστημα δεν έχει τη λογική της φιλανθρωπίας. Είναι μία δραστηριότητα που διασφαλίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στηρίζει τις άπορες οικογένειες και αποτυπώνει τη δύναμη του εθελοντισμού.

Είμαστε σίγουροι ότι η τοπική κοινωνία θα το στηρίζει με την ίδια θέρμη και το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε ο δήμαρχος.