Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έμεινε μόνος του στην Αρσεναλ, αφού το καλοκαίρι αποχαιρετούσε έναν έναν τους φίλους του. Τελικά, ο Ολλανδός έγινε αυτό που ήθελε ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο ηγέτης της ομάδας και το έδειξε αυτό και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όπου πέτυχε χατ τρικ και η Αρσεναλ νίκησε την Τσέλσι 5-3!

Χρειάστηκαν 77 χρόνια για να πετύχει πέντε γκολ η Αρσεναλ στην έδρα της Τσέλσι. Η τελευταία φορά ήταν στις 24/11/1934 και το αποτέλεσμα τότε ήταν 5-2! «Εβλεπες στα πρόσωπα των παικτών την ικανοποίηση, αφού πάλεψαν σκληρά και έδειξαν χαρακτήρα», σχολίασε ο Φαν Πέρσι, ο οποίος είναι πρώτος σκορερ στην Πρέμιερ Λιγκ (10 γκολ).

«Είναι σε εξαιρετική κατάσταση», τόνισε για τον Φαν Πέρσι ο Αρσέν Βενγκέρ. «Κινείται πολύ έξυπνα στην επίθεση και τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο τις φάσεις. Κάθε νίκη σε κάνει δυνατότερο. Μ’ άρεσε η αντίδραση της ομάδας, παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο».

«Θα συνεχίζουμε στην ίδια φιλοσοφία και νοοτροπία που έχουμε παρουσιάσει έως τώρα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να διορθώσουμε κάποια λάθη», είπε ο προπονητής της Τσέλσι, Αντρε Βίλας-Μπόας.

Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε 3-1 τη Γουλβς (με γκολ των Τζέκο, Κολάροφ, Τζόνσον) παρότι αγωνίστηκε στα τελευταία 20 λεπτά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κομπανί. Επιστροφή στις νίκες και για τη Γιουνάιτεντ (1-0 την Εβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»), με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να αποθεώνει τον Ερνάντες για το γκολ που πέτυχε (19′).

Εξαιρετική εμφάνιση για την Τότεναμ η οποία νίκησε 3-1 την ΚΠΡ με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ (δύο γκολ).

Τα άλλα αποτελέσματα (10η αγωνιστική): Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 0-2, Νόριτς-Μπλάκμπερν 3-3, Σάντερλαντ-Αστον Βίλα 2-2, Σουόνσι-Μπόλτον 3-1, Γουίγκαν-Φούλαμ 0-2. Βαθμολογία: Σίτι 28, Γιουνάιτεντ 23, Τσέλσι, Νιούκαστλ Τότεναμ (9 αγ) από 19, Λίβερπουλ 18.