Σε ένα γήπεδο που δεν είχε πολύ κόσμο αλλά πολλά αντικυβερνητικά συνθήματα, η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη του αγώνα στο πρώτο μέρος και κατάφερε, βοηθούμενη και από την τύχη, να σημειώσει δύο γκολ και να μη δεχτεί κανένα. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα, αφού ο Αρης μπορεί να μην έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά ένα γκολ θα μπορούσε να το πετύχει, έστω και με μακρινά σουτ. Χαρακτηριστικό ήταν ότι οι παίκτες της ΑΕΚ πίεζαν μέχρι το 90′ τούς αντιπάλους τους.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειάζεται δουλειά, αφού έχει μεν καλούς παίκτες, αλλά όχι και σύνολο. Ο Κωστένογλου χθες πραγματοποίησε την πρώτη νίκη του στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα.

Μία αναγεννημένη ΑΕΚ παρουσιάστηκε χθες στο ΟΑΚΑ, με τις παλιοσειρές (Λυμπερόπουλο, Δέλλα και Καφέ) να δίνουν το γενικό πρόσταγμα και να παίρνουν στις πλάτες τους την ομάδα. Συνεπικουρούμενοι από τους Λεονάρντο και τον κορυφαίο χθες Κάλα, η Ενωση έδειξε αποφασισμένη να πάρει το ματς. Με στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα, όπως πάθος, δύναμη, τσαμπουκά και κυρίως συγκέντρωση, αλλά και τύχη, η ΑΕΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενη με δύο γκολ.

Μόλις στο 10′ από συστημένη σέντρα του Λεονάρντο για τον Λυμπερόπουλο, ο Λαζαρίδης προσπάθησε να τον προλάβει και άθελά του έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη (1-0). Στο 39′ από συνδυασμό Μπέλεκ, Καφέ και κάθετη πάσα ο Σανκαρέ άλλαξε την πορεία της μπάλας ο Λυμπερόπουλος μπήκε σφήνα, πέρασε τον Βελλίδη και εύκολα πέτυχε το 2-0. Ο Aρης από την πλευρά του έδειξε αδυναμίες. Χωρίς καλή ανάπτυξη στο παιχνίδι του, κακή κυκλοφορία απείλησε στο πρώτο μέρος κυρίως με μακρινά σουτ του Ούμπιντες αλλά και του Καζναφέρη. Οι φιλοξενούμενοι δύο φορές στο πρώτο μέρος (30′) Καζναφέρης (45+) Παπαστεριανός έστειλαν την μπάλα στο οριζόντιο και αριστερό αντίστοιχα δοκάρι του Αραμπατζή. Αλλά και η ΑΕΚ είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 29′ από τον Κάλα, αλλά και κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να της είχαν δώσει ακόμα πιο ευρύ προβάδισμα στο σκορ.

Ο Σάκης Τσιώλης είδε τις αδυναμίες της ομάδας του και προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα. Εκανε αλλαγές, άλλαξε σχήμα και ο Αρης είχε την πρωτοβουλία. Επαιξε στο μισό γήπεδο την ΑΕΚ, αλλά η κυκλοφορία και η κατοχή δεν έφεραν ανάλογες ευκαιρίες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ανούσια υπεροχή και οι γηπεδούχοι κατάφερναν να απομακρύνουν εύκολα την μπάλα.

Μία στημένη φάση (78′) έδωσε την ευκαιρία στον καλύτερο παίκτη της χθες, τον Χουάν Κάλα, να σημειώσει το 3-0. Ο Λαγός εκτέλεσε κόρνερ και ο Ισπανός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Κάκου.