Με γκολ του Τσάβι (33′ ), η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 1-0 της Γρανάδα στη 10η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Μία νίκη που ήρθε με άγχος, αφού η απόδοση της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ήταν ανάλογη προηγούμενων εμφανίσεων.

Ο Τσάβι πάντως είχε λόγους να είναι ευχαριστημένος, αφού όχι μόνο πέτυχε το νικητήριο γκολ, αλλά έγινε και ο ρέκορντμαν συμμετοχών φτάνοντας τις 392. Η Γρανάδα τέλειωσε το ματς με εννέα παίκτες, (αποβλήθηκαν οι Ρομέρο στο 53′ και Μπενίτεθ στις καθυστερήσεις). Ο Γκουαρντιόλα είδε τον Πέδρο να αποχωρεί στο 55′ λόγω τραυματισμού.

Εν τω μεταξύ, δέκα παίκτες της Μπαρτσελόνα είναι στη λίστα των υποψηφίων για τη «Χρυσή Μπάλα», σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο: Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι, Πικέ, Πουγιόλ, Φάμπρεγας, Βίγια, Ντάνιελ Αλβες, Αμπιντάλ, Σάντσες. Επίσης, άλλα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι τέσσερις παίκτες της Ρεάλ είναι υποψήφιοι (Κασίγιας, Αλόνσο, Ρονάλντο, Κεντίρα), με αποτέλεσμα, να υπάρξει και αντίδραση. «Θα έδινα τη «Χρυσή Μπάλα» και στους 24 παίκτες μας» είπε ο συνεργάτης του Μουρίνιο, Αϊτόρ Καράνκα, μιλώντας ενόψει του αποψινού αγώνα με τη Βιγιαρεάλ (23.00, ΟΤΕ sport2).

ΙΤΑΛΙΑ: Ο Μάτρι σκόραρε στο 65′ και η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Φιορεντίνα, για την 8η αγωνιστική.

ΑΓΓΛΙΑ – ΛΙΓΚ ΚΑΠ: Ο Φέργκιουσον χρησιμοποίησε τη δεύτερη ομάδα, αλλά η Γιουνάιτεντ νίκησε 3-0 την Ολντερσοτ. Σε άλλο χτεσινό ματς, η Αρσεναλ νίκησε 2-1 την Μπόλτον.

n Ο Κάρλος Τέβες έπεσε στα μαλακά, όσον αφορά τη άρνηση συμμετοχής του στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν. Η διοίκηση αποφάσισε να του στερήσει μισθούς τεσσάρων εβδομάδων!