Αήττητη σε οκτώ παιχνίδια (έξι νίκες – δύο ισοπαλίες), έχει κάνει εχθρούς και φίλους να μιλούν για αυτή με τα καλύτερα λόγια.

«Η Λεβάντε είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους. Δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση χωρίς τη συνολική προσπάθεια», σχολίασε ο προπονητής τής Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο προπονητής Χουάν Ινάθιο Μαρτίνεθ πέρασε 14 χρόνια σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών και στην πρώτη του περίοδο σε υψηλό επίπεδο τα καταφέρνει περίφημα. Αλλωστε έχει ήδη και το μεγαλύτερο παράσημο, με την πρώτη θέση στη βαθμολογία και τη νίκη επί της Ρεάλ!

«Αυτό που έχει καταφέρει η Λεβάντε είναι ένα θαύμα», λέει ο φορ της ομάδας Χουάνλου Γκόμεζ. «Ενας παίκτης της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία και των 25 παικτών της ομάδας». Ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 21 εκατ. ευρώ.

Στη Λεβάντε συνεχίζουν να κινούνται με ταπεινότητα και προσπαθούν να μη ζαλιστούν από την κορυφή. «Χωρίς αμφιβολία, αυτά που έχει πετύχει η Λεβάντε είναι πολύ σημαντικά. Ομως, ανεξάρτητα από αυτά, εμείς χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά με την ίδια συγκέντρωση και να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πάντα στο μυαλό μας είναι ότι θέλουμε πάνω απ’ όλα να είμαστε και την επόμενη χρονιά στην πρώτη κατηγορία», υποστηρίζει ο Μαρτίνεθ.

Το ρόστερ της Λεβάντε περιλαμβάνει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές – ο Μαρτίνεθ, μάλιστα, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον 36χρονο Μπαλεστέρος, για τον οποίο υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι έρχεται πρώτος στην προπόνηση και φεύγει τελευταίος!

Ο Μαρτίνεθ επέλεξε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να δοκιμάσει τους παίκτες του με δυνατά φιλικά, αλλά παραδέχεται πως ούτε ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί αυτό το αποτέλεσμα. «Δεν το φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας», υποστηρίζει. «Ασφαλώς όμως και γνωρίζουμε ότι θα έλθουν και δύσκολες στιγμές και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε».

***Στην Ισπανία είναι προγραμματισμένοι για αυτή την εβδομάδα αγώνες πρωταθλήματος και απόψε η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Γρανάδα (21.00, OTE sport2), ενώ η Σεβίλλη θα υποδεχτεί στο «Σάντσεθ Πιχθουάν» τη Σανταντέρ (23.00, OTE sport2).