Τον θυμάστε τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα; Ε, λοιπόν, ζει και βασιλεύει! Και όταν δεν καίει δάση στην Ηλεία, στήνει παιχνίδια στην Ηλιούπολη. Μα την Παναγία, είναι διαπιστωμένο και με τη βούλα του δικαστηρίου. Αυτός «κούμπωσε» το Ηλιούπολη – Λεβαδειακός (άσος ημίχρονο, διπλό τελικό), σε συνεργασία με τον Τσακογιάννη. Μόνο που οι ιδέες, ο άνεμος και ο Μάκαρος δεν φυλακίζονται, άρα και δεν προφυλακίζονται. Γι’ αυτό και βλέπει τον κόσμο ριγέ μόνο ο Τσακογιάννης, ενώ ο συνεργός του (ο άνεμος) παραμένει ασύλληπτος.

Μακαρίζω τον Κομπότη που είχε την τύχη να πέσει σε «γάτες»-δικαστές, οι οποίοι δεν παρασύρθηκαν από τα αποδεικτικά στοιχεία και κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί σε εκείνο το ματς: στο πρώτο ημίχρονο, ο άνεμος φυσούσε κόντρα στον Λεβαδειακό, κι έτσι η Ηλιούπολη τού έβαλε δύο γκολ. Αλλά στο δεύτερο άλλαξε κατεύθυνση, και ο Λεβαδειακός πέτυχε τέσσερα γκολ κάνοντας ευτυχισμένους (και πλούσιους) τους παίκτες του Στοιχήματος που είχαν προνοήσει, προτού ποντάρουν, να μπουν στο meteo.gr και να ενημερωθούν ότι τη συγκεκριμένη μέρα, στο συγκεκριμένο γήπεδο και στο συγκεκριμένο 90λεπτο, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοηλιοπουλικοί στα πρώτα 45 λεπτά, και στην επανάληψη θα το γυρίσουν σε νότιους – νοτιολεβαδειακούς. Το ‘βλεπαν, το ‘παιξαν, κι έζησαν αυτοί καλά και οι Λεβαδειακοί καλύτερα. Τόσο καλύτερα, ώστε εκεί που έκαναν ημερήσιες εκδρομές στους γκρεμούς της ορεινής Βοιωτίας για να τους συνηθίζουν ενόψει της απόφασης της αθλητικής Δικαιοσύνης, τώρα κάνουν πρόβες για τη Σούπερ Λίγκα.

Από τη στιγμή που ο Κομπότης και η ομάδα του παραδόθηκαν άσπιλοι και αμόλυντοι στην ποδοσφαιρική κοινωνία (για να αρχίσουμε να πιστεύουμε όλο και περισσότερο την προφητεία του γέροντα Παΐσιου ότι στο τέλος θα αποδειχθεί πως όλα τα ματς στα οποία… νιαούριζε η γάτα του Παντελή, τα «πείραζαν» ο Μπέος, ο Μάκης και ο Τσακογιάννης χωρίς κανείς άλλος να γνωρίζει το παραμικρό), ανέκυψε ένα μικρό πρόβλημα: οι θέσεις που χηρεύουν στην Α’ Εθνική είναι δύο αλλά οι υποψήφιοι να τις καταλάβουν, τέσσερις.

Με βάση το δίκαιο της ΕΠΟ, τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα πρέπει να τους αντικαταστήσουν ΠΑΕ από τη Β’ Εθνική ενώ σύμφωνα με την UEFA οι ομάδες που αποβάλλονται από ένα πρωτάθλημα αναπληρώνονται από άλλες που έπαιζαν στο ίδιο πρωτάθλημα. Και τώρα, τι κάνουμε; Εξαρτάται σε ποια χώρα ζούμε. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, ο κανονισμός θα προέβλεπε ποιος κάθεται και ποιος μένει όρθιος σε κάθε περίπτωση που λείπουν καρέκλες. Στη Γερμανία θα είχε προβλεφθεί να μη λείπουν καρέκλες. Στην Ελλάδα, πάλι, δεν έχει σημασία πόσες είναι οι καρέκλες. Ολοι οι καλοί χωράνε.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Σούπερ Λίγκας να γίνει το πρωτάθλημα 18θέσιο ώστε να μη μείνει κανένας παραπονούμενος το βρήκαν πολύ καλή ιδέα και στην ΕΠΟ. Αλλωστε δικός τους είναι ο κανονισμός που το απαγορεύει – και ό,τι θέλουν τον κάνουν. Τον εφαρμόζουν ως έχει, τον εφαρμόζουν όπως βολεύει ή δεν τον εφαρμόζουν και καθόλου άμα λάχει. Η πρώτη φορά θα είναι ή η τελευταία; Ετσι, καμία από τις τέσσερις υποψήφιες ομάδες δεν θα φωνάζει, όσοι αγόρασαν διαρκείας θα δουν περισσότερα ματς της ομάδας τους στην ίδια τιμή, η Nova θα μεταδώσει 66 αγώνες παραπάνω χωρίς να πληρώσει – κι αν δεν φτάσουν οι ημερομηνίες για τα play off… χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Εμείς δεν ήμασταν που γκρινιάζαμε να καταργηθούν; Ολοι ευχαριστημένοι, λοιπόν. Εκτός, βέβαια, από τον νόμο.

Μόνο μη γίνει καμιά πλάκα και δικαιωθούν στο Διοικητικό Εφετείο ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Γιατί τότε το θέμα μας δεν θα είναι πόσες ομάδες θα έχει η Σούπερ Λίγκα αλλά αν θα υπάρχει Σούπερ Λίγκα.