Παγκόσμιο Κύπελλο για ξενύχτηδες θα είναι η 20ή διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Βραζιλία το καλοκαίρι του 2014.

Για πρώτη φορά η FIFA όρισε τέσσερις ζώνες ωρών για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ οι φιναλίστ θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν σε πολλές περιοχές της Βραζιλίας αφού σκοπός των διοργανωτών είναι οι κορυφαίες ομάδες να εμφανιστούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα γήπεδα.

Για τα παιχνίδια των ομίλων ορίστηκαν οι εξής ώρες (Ελλάδας): 18.00, 21.00, 00.00 και 03.00.

Οι αγώνες στις φάσεις νοκ άουτ δεν θα γίνουν νωρίτερα από τις 22.00.

Επιβεβαιώθηκε επίσης πως ο τελικός θα φιλοξενηθεί στις 13 Ιουλίου στις 21.00 ώρα Ελλάδας στο μυθικό «Μαρακανά», στο οποίο όμως δεν πρόκειται να αγωνιστεί η Εθνική Βραζιλίας πριν από τον τελικό.

Το εναρκτήριο παιχνίδι ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου στο στάδιο της «Ιτακουέρα» στο Σάο Πάουλο, βάζοντας τέρμα στη φημολογία πως η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας δεν θα φιλοξενήσει αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων στην κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο.

Των παραπάνω ανακοινώσεων προηγήθηκε ψήφισμα της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA με το οποίο ζητείται από όλα τα μέλη της να σεβαστούν το καταστατικό της γιατί διαφορετικά η δομή του οργανωμένου ποδοσφαίρου απειλείται σοβαρά. Η κίνηση της FIFA συνδέεται με την εμμονή της Σιόν να προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια της Ελβετίας προκειμένου να αναγκάσει την UEFA να την επανεντάξει στο Γιουρόπα Λιγκ, από το οποίο εκδιώχθηκε γιατί δεν σεβάστηκε την τιμωρία που της είχε επιβληθεί για παρατυπίες σε μεταγραφή.