Αυτό ήταν, πάει και τελείωσε.

Για το τεράστιο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στα ελληνικά πρωταθλήματα φταίει αποκλειστικά και μόνο η Ηλιούπολη και ο Γιώργος Τσακογιάννης (είναι οι μόνοι που τιμωρήθηκαν, ενώ εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση για τον Αγροτικό Αστέρα). Ολοι οι υπόλοιποι είναι λευκές περιστερές… Αμεμπτοι. Αναβαπτισμένοι, αφού τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου λειτούργησαν ως Κολυμβήθρα του Σιλοάμ για παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παίκτες και ομάδες.

Η αυτοκάθαρση – για τα στημένα – του ίδιου του ποδοσφαίρου περιορίσθηκε στην Ηλιούπολη και στον Τσακογιάννη, ο οποίος έστηνε μόνος τους τα παιχνίδια, είτε η ομάδα του νικούσε είτε έχανε, χωρίς κανένας αντίπαλός του να γνωρίζει το παραμικρό! Γιατί αυτό υποστηρίζουν με τις αποφάσεις τους τα πειθαρχικά όργανα, που έχουν βάλει σκοπό τους να στείλουν στο ψυχιατρείο κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο.

Αν δεν υπήρχε και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα «στέλνοντας» Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στην Δ’ Εθνική, τότε και τις δύο αυτές ομάδες θα τις βλέπαμε στην Σούπερ Λίγκα. Η μεγάλη ευκαιρία που είχε το ίδιο το ποδόσφαιρο, δυστυχώς πήγε χαμένη. Και τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάληξη την έχει η διοίκηση της ΕΠΟ και ο πρόεδρός της Σοφοκλής Πιλάβιος.