Ο 18χρονος εργάτης Χοσέ Χολέμπας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα πανηγύριζε γκολ με τους Ερυθρόλευκους στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ! Ο ελληνικής καταγωγής γερμανός αριστερός μπακ-χαφ του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να δουλέψει σε εργοστάσιο για να αντεπεξέλθει οικονομικά επειδή είχε γεννηθεί η κόρη του. Ο πατέρας του κατάγεται από τη Βασιλική Τρικάλων, ενώ η μητέρα του είναι Γερμανοαμερικανίδα. Ο Χολέμπας, γεννημένος στο Ασάφενμπουργκ της Γερμανίας, δεν πήρε το όνομα του παππού του, Θωμάς, γιατί δεν ήθελε η μητέρα του, η οποία αποφάσισε να τον βαφτίσουν Χοσέ. Θωμάς δεν έγινε, όμως όπως τα έφερε η μοίρα θα γίνει Χολέβας! Περιμένει από μέρα σε μέρα να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, έχοντας όνειρο να αγωνιστεί στην εθνική μας ομάδα.

Ο βάσκος τεχνικός έχει δοκιμάσει τον Χολέμπας αριστερό χαφ, το έκανε και στον αγώνα με την Ντόρτμουντ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος σε ρόλο σέντερ φορ άνοιξε τον δρόμο προς τη μεγάλη νίκη με γκολ. Ο Βαλβέρδε έχει στα χέρια του έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεχωρίζει για τη δύναμη, το πάθος, το πείσμα, την ομαδικότητα και την αποτελεσματικότητα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Γερμανία, η προχθεσινή συνάντηση Ολυμπιακού – Ντόρτμουντ σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Μέσω του Sat 1 τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 5,31 εκατ. τηλεθεατές.

Οι γερμανικές εφημερίδες στην ηλεκτρονική τους έκδοση έγραψαν:

«Βild»: «Αμήχανος ο Κλοπ για την πτώχευση στον Πειραιά. Το παιχνίδι επισκιάστηκε από τις διαδηλώσεις και τις ταραχές στην Αθήνα».

«Kicker»: «Η Ντόρτμουντ πρόσφερε την ήττα στους Ελληνες».

«Spiegel»: «Η Ντόρτμουντ λέει «αντίο» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν από το ματς αρκετοί οπαδοί της ομάδας έζησαν από κοντά τις ταραχές στην πόλη».

To UEFA.com έγραψε: «Τα γκολ των Χολέμπας, Τζιμπούρ, Μοντέστο έδωσαν ελπίδες στον Ολυμπιακό για να προκριθεί από τον όμιλο».

Το goal.com αναφέρει: «Οι Ελληνες καταδίκασαν τους πρωταθλητές Γερμανίας σε μια καταστροφική ήττα».

O Μανιάτης αναμένεται να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μοντέστο στον μεθαυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (18.15). H διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκτιμώντας την άψογη συμπεριφορά των φιλάθλων στον αγώνα με την Ντόρτμουντ, ζήτησε χθες από τον Πανιώνιο 1.200 εισιτήρια. Από την πλευρά της, η διοίκηση της κυανέρυθρης ΠΑΕ απέρριψε το αίτημα ως εκπρόθεσμο.