Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε τη διαδικασία έκδοσης 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζομένους στις Υπηρεσίες καθαριότητας 64 Δήμων σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς δύο Δήμοι συνέχιζαν κανονικά τη διαδικασία αποκομιδής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εναπόκειται πλέον στις αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Δεν δέχομαι ότι οποιοσδήποτε αγώνας μπορεί να κρατά ομήρους του πολίτες», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που κάλεσε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναρωτηθούν για τις ευθύνες τους απέναντι στους συμπολίτες τους, ενώ υποστήριξε ότι με τη στάση τους «ουσιαστικά υπονομεύουν την ίδια τους τη θέση».

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται εν μέρει από ιδιώτες. Όπως πρόσθεσε πριν από την προκήρυξη της νέας απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ η εκτίμηση ήταν ότι η Αθήνα θα είναι καθαρή σε πέντε ημέρες.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των εφοριακών.

Απεργούν επίσης οι γιατροί του ΙΚΑ και οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Συνεχίζονται επίσης οι κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων,ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής μετά τη νέα 48ωρη απεργία, που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.)