Υπό την εποπτεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διεξάγεται η έρευνα στην υπόθεση αρπαγής του ατομικού οπλισμού από 19χρονο σκοπό στην κεντρική πύλη της Μονάδας Καυσίμων Αεροπορίας στην Αλίαρτο Βοιωτίας, που παραπέμπει σε παλιότερες καταδρομικές ενέργειες τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οπως κατήγγειλε ο νεαρός σμηνίτης, χθες τα ξημερώματα, στις 02.45, δυο άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες του επιτέθηκαν και αφού τον χτύπησαν κατάφεραν να του αποσπάσουν το πολεμικό τυφέκιο τύπου G3 που είχε μαζί με τη γεμιστήρα.

Οι δύο δράστες, όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, έκοψαν το συρματόπλεγμα της περίφραξης του μικρού στρατοπέδου, στο οποίο υπηρετούν 10 άτομα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του σμηνίτη στην Ασφάλεια της Λιβαδειάς, η οποία έχει αναλάβει για την ώρα την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι δράστες τον αιφνιδίασαν και αφού τον χτύπησαν του ζητούσαν επιτακτικά να τους δώσει τα κλειδιά για να ανοίξουν μια αποθήκη με όπλα, κυρίως πολεμικά τυφέκια, που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο.

Στην κατάθεσή του ο σκοπός υποστήριξε ότι πάλεψε μαζί τους, αλλά εκείνοι τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο χτυπώντας τον με σιδερένιο αντικείμενο και τελικά κατάφεραν να του αποσπάσουν το G3 που έφερε μαζί με τη γεμιστήρα.

Ο 19χρονος σμηνίτης ισχυρίστηκε αρχικά πως κατάφερε να τραβήξει την κουκούλα ενός εκ των δύο δραστών και έδωσε στην Αστυνομία την περιγραφή ενός ατόμου 26-27 ετών, πιθανόν ελληνικής καταγωγής. Σε νεότερή του όμως κατάθεση μπέρδεψε τις διωκτικές Αρχές καθώς είπε πως οι δύο δράστες τού μιλούσαν αγγλικά και γερμανικά!