Καινοτόμοι πρακτικές και εκπαιδευτικό υλικό που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες βραβεύθηκαν στην «Αίγλη» του Ζαππείου, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Μάθηση και Τεχνολογία – Σχεδιάζω και Δημιουργώ». Διοργανώθηκε εφέτος για πρώτη χρονιά από το Ιδρυμα Λαμπράκη και το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς και του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», καθώς και της Intel Ελλάς.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ομάδες εκπαιδευτικών που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν καινοτόμους εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεθόδους διδασκαλίας μέσω της τεχνολογίας, καθώς και σε επιστήμονες που ανέπτυξαν εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιεί τεχνολογικές λύσεις κι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στην κατηγορία του εκπαιδευτικού υλικού, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στους εκπαιδευτικούς Νίκο Λάριο, Ιωάννα Τύρου, Μυρσίνη Κουτλή και Βασιλική Καρακίτσου. Το δεύτερο στους εκπαιδευτικούς των «Εκπαιδευτηρίων Δούκα» Βασίλη Οικονόμου, Ιωάννα Παυλοπούλου, Γεωργία Γεωργίου, Γιώργο Καραγιώργο, Ελισάβετ Τζοβαλτζή, Ολυμπία Κορτσάρη, Γεωργία Κωνσταντοπούλου και Αλεξάνδρα Λιούλη. Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά Απόστολος Νικολακόπουλος, Αργύρης Τερζάκης και Γιώργος Κεσελόπουλος, η ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Αννα Σπύρτου και ο Θωμάς Ναούμ. Στην κατηγορία της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, το πρώτο βραβείο απέσπασε ο Γιάννης Γιακουμής, εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Το δεύτερο η εκπαιδευτικός Βασιλική Τράντα, ενώ το τρίτο η Θωμαΐς Καρτσιώτου, του Δημοτικού Σχολείου Παληού Καβάλας.