Στους τρεις άξονες που χάραξε από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης («Εκλογές τώρα – Οχι στη συγκυβέρνηση – Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου») παραμένει αμετακίνητος ο Αντώνης Σαμαράς, και το μήνυμα αυτό φρόντισε να στείλει εκ νέου χθες, μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμάκωσε την επίθεση στην κυβέρνηση, αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο πολιτικών συγκλίσεων.

«Εχουν αποτύχει. Εχουν τελειώσει. Το μόνο αληθινά «σωτήριο» που μπορούν να κάνουν, είναι να φύγουν. Εκλογές μπορεί να μη θέλουν. Αλλά δεν μετράει τι θέλουν εκείνοι, μετράει τι θέλει ο λαός», ήταν το αποκορύφωμα της χθεσινής παρέμβασής του.

Κομματικοί παράγοντες, εξάλλου, αντιμετώπισαν την εισήγηση του κ. Σαμαρά και ως… υστερόγραφο στην ομιλία του στη ΔΕΘ, αφού επιχείρησε να εξηγήσει τις αναφορές του στον πατριωτισμό και στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και να καλύψει το χάσμα που είχε δημιουργηθεί με τον λεγόμενο μεσαίο χώρο – και είχε καταγραφεί στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτήν ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα συναινέσει «στον αφανισμό της μεσαίας τάξης, της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής κοινωνίας», ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στα συνδικάτα και σε όσους επιδιώκουν, όπως είπε, να διασώσουν τα προνόμιά τους στον δημόσιο τομέα. «Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς. Και τους το λέω κατάμουτρα: να μη μας ψηφίσουν ποτέ!», ήταν το χθεσινό μήνυμά του, ενώ έκανε λόγο για «στόχο-όραμα» να γιορτάσει η χώρα την οικονομική ελευθερία της το 2021, στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.