«Ο Αρης Βελουχιώτης έγινε θρύλος και αναδείχτηκε σε ηγετική προσωπικότητα του λαϊκού κινήματος μέσα στις συγκεκριμένες συλλογικές και ιδεολογικές δομές του ΚΚΕ». Αυτό τόνισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του ηγέτη του ΕΛΑΣ, που έγινε στην Πλατεία Λαού της Λαμίας, εκεί όπου βρίσκεται και ο ανδριάντας του πρωτοκαπετάνιου της Εθνικής Αντίστασης. Η πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη ακολούθησε τις κομματικές αποκαταστάσεις των στελεχών του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και Νίκου Βαβούδη.

Εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το δικό τους «παρών» στην πολιτική εκδήλωση, ενώ μεταξύ αυτών ήταν και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Δημήτρης Κουτσούμπας και Τηλέμαχος Δημουλάς, όπως επίσης και ο βουλευτής Γιώργος Μαρίνος.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Τηλέμαχος Δημουλάς, αναφερόμενος στην απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έγινε τον Ιούνιο και το σχετικό δοκίμιο Ιστορίας του κόμματος για την περίοδο 1949-68, σημείωσε πως δεν αποτελεί διόρθωση κάποιων λαθών της ηγεσίας του ΚΚΕ εκείνης της περιόδου, όπως διαδίδουν κάποιοι, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης συστηματικής μελέτης αρχειακού υλικού, συλλογικής συζήτησης σε όλο το κόμμα.

Μιλώντας για τον Αρη Βελουχιώτη, τον χαρακτήρισε «ιστορικό ηγετικό πρόσωπο», ενώ παράλληλα προσδιόρισε τις «εξαιρετικές οργανωτικές και στρατιωτικές ικανότητες, με τις οποίες συνέβαλε σημαντικά, ως πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους».