Χωρίς προπονητή λίγο έλειψε να επιστρέψει στο Ζάγκρεμπ η εθνική ομάδα της Κροατίας μετά την ήττα της με 2-0 από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Παράγοντες της κροατικής ομοσπονδίας θεώρησαν τον Σλάβεν Μπίλιτς κυρίως υπεύθυνο για την κακή εικόνα της ομάδας και στις μεταξύ τους συζητήσεις στις οποίες συμμετείχε και ο πρώην διεθνής άσος Νταβόρ Σούκερ έλεγαν: «Ο Μπίλιτς πρέπει να φύγει τώρα».

Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της αυριανής αναμέτρησης με τη Λετονία, στο Σπλιτ θεωρείται βέβαιη η αντικατάσταση του Μπίλιτς.

Ψύχραιμος αλλά φανερά άυπνος ο κροάτης προπονητής δήλωσε χθες πως η κατάσταση στην ομάδα του είναι αφύσικη με όλα αυτά που συμβαίνουν. Επισήμανε ωστόσο πως αυτός και οι παίκτες του είναι επαγγελματίες και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ έκανε γνωστό πως εναντίον της Λετονίας δεν θα παίξουν οι τραυματίες Γέλαβιτς και Κάλινιτς.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Λούκα Μόντριτς πως «η εμφάνιση που κάναμε στην Ελλάδα ήταν η χειρότερη αυτής της γενιάς των ποδοσφαιριστών».

Ο πιο επιτυχημένος κροάτης προπονητής Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς φωνάζει «Κάτω τα χέρια από τον Μπίλιτς», ο οποίος θεωρείται πνευματικό του παιδί, ενώ ο πρώην αρχηγός και προπονητής του Παναθηναϊκού Βέλιμιρ Ζάετς δεν αποκλείει ήττα της Ελλάδας από τη Γεωργία και απευθείας πρόκριση της Κροατίας.