Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2012 στο Κίεβο και η Ελλάδα θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, αν τελικά πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο στο αυριανό παιχνίδι με τη Γεωργία στην Τιφλίδα. Η λίστα θα καταρτιστεί μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, ωστόσο πολύ δύσκολα θα αλλάξει.

Το πρώτο γκρουπ των ισχυρών αποτελούν οι διοργανώτριες Ουκρανία και Πολωνία μαζί με τις Ισπανία και Ολλανδία.

Θέση στο δεύτερο γκρουπ έχουν εξασφαλίσει η Γερμανία, η Ιταλία και η Αγγλία, ενώ είναι σχεδόν βέβαιη και η παρουσία της Ρωσίας που χρειάζεται έναν βαθμό στο αυριανό παιχνίδι με την Ανδόρα. Η κατάσταση για τις υπόλοιπες θέσεις θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει μετά τα αυριανά παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, ενώ θα οριστικοποιηθούν μετά τους αγώνες μπαράζ.

Οι ημερομηνίες-σταθμοί προς τα τελικά έχουν ως εξής: αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών. Την Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση των μπαράζ. Στις 11 και 15 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες μπαράζ. Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει στο Κίεβο η κλήρωση της τελικής φάσης.

Στις 8 Ιουνίου αρχίζουν οι αγώνες με τη διοργανώτρια Πολωνία να είναι η μόνη βέβαιη ομάδα της πρεμιέρας, στη Βαρσοβία. Την 1η Ιουλίου θα γίνει ο τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου.

Μετά τους αγώνες της Παρασκευής, η Αγγλία είναι η τελευταία χώρα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά. Αύριο κρίνονται πέντε ακόμα εισιτήρια. Φαβορί είναι η Ρωσία που θέλει μία ισοπαλία με την Ανδόρα, η Γαλλία που πρέπει να αποφύγει την ήττα από τη Βοσνία στο Σταντ Ντε Φρανς και η Ελλάδα που επίσης πρέπει να αποφύγει την ήττα από τη Γεωργία στην Τιφλίδα. Η Δανία θέλει μόνο νίκη επί της Πορτογαλίας για να προκριθεί απευθείας, σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο θα πάρει το εισιτήριο. Τέλος, η Σουηδία αν νικήσει την Ολλανδία θα προκριθεί απευθείας ως καλύτερη δεύτερη.