Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την εξέλιξη της πορείας των αθλητών και αθλητριών μας της ενόργανης γυμναστικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο (διεκδικούν θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Σήμερα θα ολοκληρωθεί ο προκριματικός των γυναικών, από τον οποίο θα προκύψουν οι φιναλίστ για το ομαδικό, για το σύνθετο ατομικό αλλά και για τα επιμέρους όργανα. Η Εθνική Γυναικών (Βάσω Μιλλούση, Λίνα Μητράκου, Ανδριάνα Συρίγου-Αντωνίου, Δήμητρα Σταματιάδου, Μαρία-Μαγδαληνή Τριχοπούλου, Ελισάβετ Τσάκου) έχει στόχο μία τιμητική θέση στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, ενώ παράλληλα η Βάσω Μιλλούση θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη διάκριση στη δοκό ισορροπίας, αλλά και στο σύνθετο ατομικό.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρουν οι άνδρες, με τους τρεις έλληνες πρωταθλητές να αγωνίζονται αύριο το μεσημέρι (13.30-15.30 ώρα Ελλάδας), στον 4ο όμιλο. Τα προγράμματά τους θα παρουσιάσουν διαδοχικά ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο, ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται με πλήρη ομάδα στην κατηγορία ανδρών, καθένας από τους τρεις αθλητές καλείται αρχικά να μπει στην προνομιούχο οκτάδα και κατόπιν να κατακτήσει μετάλλιο στο όργανο της ειδικότητάς του, προκειμένου να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.