Η Σεντέλα Μάρλεϊ, μητέρα τριών παιδιών, έκανε το ντεμπούτο της στον σχεδιασμό ρούχων το 2001, με μια νεανική σειρά «Catch a fire» που ήταν αφιερωμένη στον πατέρα της.

Τώρα υπόσχεται η ομάδα της πατρίδας της να έχει το «άγγιγμα του Μάρλεϊ» και περιγράφει το σχέδιο ως «Οταν η Γκρέις Τζόουνς συνάντησε τον πατέρα μου».

«Ολα φαίνονται υπέροχα, αν και δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι είναι αυτό το «άγγιγμα του Μάρλεϊ». Σας είπα, αν δείτε τον πατέρα μου και την Γκρέις Τζόουνς και βάλετε μαζί το μείγμα, μπορείτε περίπου να πάρετε μια ιδέα τού πώς θα είναι η συλλογή».

Ο Μπομπ Μάρλεϊ, που γεννήθηκε το 1945, έγινε ο βασιλιάς της ρέγκε και έδωσε φωνή στην Τζαμάικα παγκοσμίως με τραγούδια που άφησαν εποχή όπως «One Love», «No Woman, No Cry», «I Shot the Sheriff and Jamming».

Η ολυμπιακή κολεξιόν της κόρης του δημιουργήθηκε με έμπνευση έναν ακόμα πολύ διάσημο άνθρωπο της Τζαμάικα. Τον Γιουσέιν Μπολτ, τον ταχύτερο άνθρωπο του κόσμου, που έχει το παρατσούκλι «Η αστραπή Μπολτ» και θα προσπαθήσει να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα (9.58).

«Τρέχει τόσο γρήγορα που δεν θα προλάβεις να τον δεις στον στίβο πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό είμαι ευτυχής που μου ανέθεσαν να σχεδιάσω τις στολές και για την τελετή έναρξης και για το πόντιουμ των νικητών στις απονομές. Αυτό που κάνουμε εμείς ως Τζαμαϊκανοί και ως μέλη της οικογένειας Μάρλεϊ είναι να σπάμε ρεκόρ και να γράφουμε ιστορία. Το ίδιο πιστεύω θα κάνουν και οι αθλητές μας που έχουν και τη δύσκολη δουλειά και σε αυτούς είναι η πραγματική πίεση. Εγώ το μόνο που μπορώ είναι να τους κάνω να φαίνονται ωραίοι όταν πραγματοποιούν τις προσπάθειές τους».