Με την επιλογή της κόρης του μεγάλου Μπομπ Μάρλεϊ Σεντέλα ως σχεδιάστριας των ρούχων που θα φορέσουν του χρόνου οι αθλητές της Τζαμάικας στη μεγάλη αυτή γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, η Puma πέταξε την μπάλα στο γήπεδο της Adidas, η οποία ήδη είχε αναθέσει ανάλογο ρόλο στην κόρη του επίσης μεγάλου τραγουδιστή σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Οσο μάλιστα πλησιάζουμε τους Αγώνες του Λονδίνου, η μάχη θα γίνεται ακόμα πιο μεγάλη, δεδομένου πως σε αυτή τη διοργάνωση οι εταιρείες ποντάρουν πάρα πολλά και φυσικά έχουν επενδύσει αντίστοιχα.

Στους στίχους των αξέχαστων τραγουδιών του, ο Μπομπ Μάρλεϊ συχνά ανέφερε στοιχεία που συνάδουν με τον πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως η αρμονία και ο σεβασμός.

«Μην κερδίσεις τον κόσμο και χάσεις την ψυχή σου. Η σοφία είναι πολυτιμότερη από ένα χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο» τραγουδούσε στο χιτ της εποχής «Zion Train» το 1980, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του.

Η οικογένεια Μάρλεϊ και η Σεντέλα ασχολούνται επίσης με φιλανθρωπίες και η σελίδα του πατέρα της στο facebook έχει πλέον 30.000.000 φαν. Οι καμπάνιες τους για τα θύματα του σεισμού και του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία, για τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου και για πολλά άλλα είχαν θετικό αντίκτυπο σε μεγάλους σταρ όπως η Λαίδη Γκάγκα, η Μπγιονσέ, η Ριάνα, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Στινγκ και ο Ελτον Τζον. Η Σεντέλα Μάρλεϊ είναι αυτή που πλέον μεταφέρει τη φλόγα από το όραμά του πατέρα της για έναν ενωμένο κόσμο.

Από άλλο πόστο βέβαια, ως η επίσημη σχεδιάστρια της ενδυμασίας των αθλητών της Τζαμάικας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Οταν μάλιστα έρθει αυτή η στιγμή, η ταχύτερη ομάδα του κόσμου στον στίβο δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτε. Τρεις δεκαετίες μετά τον θάνατο του πατέρα της από καρκίνο, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, η δεσποινίδα Μάρλεϊ έχει πλέον την έμπνευση να σχεδιάσει μέσα από τη ζωή και τη μουσική το ίματζ για την ομάδα της γενέτειράς της. «Ο πατέρας μου υπήρξε η κυριότερη πηγή έμπνευσής μου σε ό,τι έκανα σε αυτή τη συλλογή. Νιώθω να έχει γεμίσει ο χώρος μου με περηφάνια και ειλικρινά, όταν άκουσα πως με ήθελαν γι’ αυτό, είπα: «Σταματήστε τ’ αστεία. Οχι, όχι, όχι!». Αν ο πατέρας μου ήταν εδώ, έκπληκτος θα με τσιμπούσε και μετά θα τον τσιμπούσα κι εγώ για να αναφωνήσουμε μαζί: μπορείς να το πιστέψεις αυτό;» εκμυστηρεύτηκε.

Η απόφαση της Puma να αναθέσει στη Σεντέλα Μάρλεϊ (44 χρόνων, το δεύτερο από τα 11 παιδιά) την αμφίεση της ολυμπιακής ομάδας της Τζαμάικας ήταν ουσιαστικά και μια απάντηση στην Adidas η οποία ανέθεσε αντίστοιχα στη Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, κόρη του σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ, τον σχεδιασμό της ενδυμασίας των αθλητών της βρετανικής ολυμπιακής ομάδας.

«Δεν ξέρω προσωπικά τη Στέλλα, αλλά έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα για τα προϊόντα της, αφού είμαι μεγάλη θαυμάστριά της» λέει η δεσποινίδα Μάρλεϊ.

Στέλλα και Σεντέλα είναι το δίδυμο που κάνει πραγματικότητα την ιδέα όταν οι δύο κόρες των διάσημων μουσικών κλήθηκαν στο ολυμπιακό καθήκον των πατρίδων τους.