Για πολύ σημαντικές αρχαιότητες ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κάνουν λόγο οι αρχαιολόγοι που είδαν τα αντικείμενα χθες το βράδυ στα εργαστήρια συντήρησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου παρουσιάστηκαν ενώπιον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου. Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε το κατώφλι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και συνοδευόμενος από τους δύο υπουργούς κατευθύνθηκε προς τα εργαστήρια συντήρησης, όπου είχαν καταλήξει ασφαλείς οι αρχαιότητες.

«Μεγάλη επιτυχία η οποία οφείλεται στην αφοσίωση με την οποία δούλεψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων», χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τη διάσωση των αρχαιοτήτων μετά το πέρας της ενημέρωσής του, που διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

«Εχουμε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας», τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη επιτυχία και ένα πάρα πολύ καλό δείγμα του πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε όταν υπάρχει κλίμα συνεργασίας».