«Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα», δήλωσε ο Ρέσλερ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Αναμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο», ανέφερε, τονίζοντας πως όποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές, θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει.

Ο Ρέσλερ έρχεται στην Ελλάδα με ξεκάθαρα αιτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα απαιτούν κατά πρώτο λόγο ένα, σε εύλογο βαθμό, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. «Αναμένω λοιπόν από την (ελληνική) κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γερμανός υπουργός. Οι τελευταίες δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται, πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να βρεθεί προσεχώς λύση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ελληνικών φορέων προς Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ο οποίος έρχεται σήμερα στην Αθήνα, επικεφαλής ομάδας που αποτελείται από περίπου 70 Γερμανούς επιχειρηματίες, φέρνει μαζί του το πρώτο κύμα υποψήφιων επενδυτών σε χώρους όπως η ενέργεια, και ειδικά οι ΑΠΕ, η «πράσινη» οικονομία, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες και οι αποκρατικοποιήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από