Προ ολίγων εβδομάδων έγινε «η συνάντηση των τριών». Πολιτεία, ΕΠΟ και Λίγκα έθεσαν στο τραπέζι τη συνέχεια των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Πού κατέληξαν; Εδωσαν έναν χρονικό ορίζοντα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Ας δούμε, τώρα, τη συνέχεια. Εν μέσω απολογιών και εξωαγωνιστικών θεμάτων έγινε χθες η κλήρωση της Β’ Εθνικής. Αληθινός τραγέλαφος! Γιατί, όπως συμβαίνει και στη μεγάλη κατηγορία, έτσι και στη μικρότερη ο «άγνωστος Χ» παραμένει μια σταθερά. Λάρισα, Σέρρες, Λεβαδειακός και Δόξα ερίζουν για τις θέσεις, είτε στη Λίγκα είτε στη Β’. Οι διώξεις των εισαγγελέων χορεύουν και το στόρι με τα στημένα παιχνίδια δεν έχει τέλος – για την ακρίβεια, προχωρά η υπόθεση με ρυθμό χελώνας. Επιπρόσθετα, Θρασύβουλος, Πανθρακικός, Διαγόρας και Αγροτικός Αστέρας είναι ομάδες που δεν έχουν ξεμπλέξει οριστικά. Εδώ μπορεί και να υπάρξει τρίτο ημίχρονο. Οσον αφορά στον Αστέρα Τρίπολης, τι κι αν υποβιβάστηκε; Δεν μπήκε στην κλήρωση, καθόσον έκανε προσφυγή και ορισμένοι σκέφτονται ακόμη και ποινή αφαίρεσης βαθμών. Μύλος…

Με όλα αυτά τα δεδομένα, η Σούπερ Λίγκα πήρε την κάτωθι απόφαση: μετέθεσε το ΔΣ κατά μία εβδομάδα. Οχι πως περιμέναμε τίποτα ρηξικέλευθες αποφάσεις, απλά μια κινητικότητα από τους εταίρους. Ολα, ωστόσο, μένουν στον αέρα. Και ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα συμπληρωθούν οι θέσεις για να κυλήσει ομαλά η σεζόν.

Είναι δε σαφές ότι οι ΠΑΕ εφευρίσκουν τρόπους για να ξεφεύγουν από τις δυσκολίες, γιατί αυτό νοιάζει τους παράγοντες και όχι το πλήρες ξεκαθάρισμα της υπόθεσης. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η πρεμούρα του Λεβαδειακού να αποφασίσει η Λίγκα τον προβιβασμό του, ώστε ακόμη και αν προκύψει υποβιβασμός του να μείνει στη Β’ Εθνική; Φυσικά, με την ντρίπλα της Λίγκας μένουν τα κενά και ο κόσμος χαμογελά με νόημα.

Ενα προϊόν, το ποδόσφαιρο, που συνεχώς υποβαθμίζεται στη συνείδηση των οπαδών. Με την ΕΕΑ να μη χορηγεί πιστοποιητικά, να συναντά ομάδες προβληματικές, ενώ συχνά πυκνά στις συνεδριάσεις της προσέρχονται ΠΑΕ (ο Ιωνικός ας πούμε) που ζητούν παράταση ή νέα εξέταση των φακέλων. Πότε θα αντιληφθούν πόσο χαμηλά πέφτουν;