Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα αύριο Δευτέρα, ενώ για το θέμα της εφεδρείας πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μία καταρχήν συμφωνία με τους ελεγκτές για έξοδο από το Δημόσιο όσων πλησιάζουν στη σύνταξη ή όσων έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για σύνταξη και παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που βγαίνουν άμεσα στην εφεδρεία θα προέρχονται από τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την περυσινή απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ο αριθμός αυτών που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω είναι περισσότεροι από 43.000. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

Ωστόσο, εάν δεν γίνει εφικτό να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 «εφέδρων» δημοσίων υπαλλήλων με βάση το ηλικιακό κριτήριο, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απολύσεις μέσω της κατάργησης φορέων και οργανικών θέσεων.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει για το θέμα της εφεδρείας ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε ένα σχήμα που βασίζεται σε «διαφανή, αντικειμενικά και απροσωπόληπτα κριτήρια», που δημιουργούν το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στην εφεδρεία οδηγούνται άνθρωποι «που έχουν συγκριτικά τις περισσότερες προϋποθέσεις να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της νέας κατάστασης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από