Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε στο Mega, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επισήμανε, δε, ότι πλέον έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και η κυβέρνηση πρέπει να στραφεί στη δραστική μείωση των δαπανών.

«Νομίζω ότι πρέπει προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο» ανέφερε.

«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και πως «δεν μπορεί να το απορρίψει εύκολα». Πρόσθεσε, όμως, πως πάγια θέση του είναι οι εκλογές να γίνονται στο τέλος της τετραετίας και οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία.

Για την λήψη δανείων από τους εταίρους μας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ντρέπεται για αυτά αλλά χαρακτήρισε όσους λένε να μην πάρουμε δάνειο παράφρονες, ανεύθυνους και εγκληματίες.

Είπε επιπρόσθετα ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πέτυχε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω της οικονομίας. Επιτέθηκε, επίσης, στη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Εύχομαι να μη ζήσουμε τη στιγμή που θα πάει να επαναδιαπραγματευτεί» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε να πουλήσουμε τσαμπουκά στην τρόικα».

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί κατηγόρησε ανοιχτά τη ΝΔ ότι τις υποκινεί ενώ για τα συνδικάτα ανέφερε ότι «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τους το απαγορεύουν».

Ο Θ.Πάγκαλος απέρριψε τις αιτιάσεις για κομματικές επιλογές στην εφεδρεία, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση όσοι σκέφτονται με αυτή τη λογική», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διοικητές Οργανισμών που δεν εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, αναφερόμενος στη στάση τους για την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και σε όσους δεν έχουν φροντίσει να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους.

Σχετικά με το πολιτικό μέλλον του ίδιου και της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η επανεκλογή του.