ΑΛΒΑΝΙΑ

Κάθε καινούργια καταμέτρηση είναι και καλύτερη για τον Λουλζίμ Μπάσα, τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος για τη δημαρχία των Τιράνων. Στην πρώτη καταμέτρηση έχασε από τον σοσιαλιστή Εντι Ράμα με διαφορά 10 ψήφων, στη δεύτερη κέρδισε με 81 ψήφους και στην τρίτη – που ίσως να είναι και οριστική – επικράτησε με διαφορά 95 ψήφων. Η αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσει και πάλι έφεση.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Ενα αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε έναν επιχειρηματία και δύο Ισραηλινούς (που δικάστηκαν ερήμην) σε ισόβια κάθειρξη για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Ο 37χρονος Ταρέκ Αμπντέλ Ρεζέκ Χουσεΐν κατηγορήθηκε ότι έλαβε 37.000 δολάρια από το Ισραήλ για να δώσει πληροφορίες για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και θα μπορούσε να στρατολογηθούν για κατασκοπευτικές δραστηριότητες στην Αίγυπτο, τη Συρία και τον Λίβανο.

ΗΠΑ

Οι δίδυμοι αδελφοί Ουίνκλβος αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη δικαστική διαμάχη τους με τον ιδρυτή του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Οι Ουίνκλβος αμφισβητούσαν τη φιλική συμφωνία στην οποία έφτασαν με τον Ζάκερμπεργκ το 2008, βάσει της οποίας έλαβαν 65 εκατομμύρια δολάρια, με το επιχείρημα ότι την εποχή εκείνη είχε υποτιμηθεί η αξία του facebook.

ΓΑΛΛΙΑ

Η καμαριέρα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν ότι τη βίασε προσέλαβε τον γάλλο δικηγόρο Τιμπό ντε Μονμπριάλ και του ζήτησε να αναζητήσει και άλλα θύματα του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ. «Οι δικηγόροι της γυναίκας αναζητούσαν ένα δικηγόρο στη Γαλλία που να έχει ανεξαρτησία, καθώς πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση», δήλωσε ο ίδιος.