Οπως αντιµετώπισε η Μπαρτσελόνα τον Παναθηναϊκό, δηλαδή έχοντας άκρως επιθετικό προσανατολισµό, θέλουν οι Πράσινοι να υποδεχτούν την Κοπεγχάγη απόψε (21.45, ΝΕΤ) στο ΟΑΚΑ! Και φυσικά, θα ήταν ό,τι καλύτερο για τους νταµπλούχους Ελλάδας να δηµιουργήσουν ρήγµατα στην άµυνα της αντιπάλου στο Τσάµπιονς Λιγκ και να δείξουν ότι «δεν υπάρχει κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιµαρκίας» αλλά πως υπάρχει κάτι υγιές στην οµάδα του Παναθηναϊκού!

Πόσο εφικτό όµως είναι αυτό; Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός να ανοιχτεί και να προσπαθήσει να παίξει στο µισό γήπεδο µία οµάδα που είναι άκρως φορµαρισµένη (νίκησε και τη Ρούµπιν Καζάν στην πρεµιέρα) και η οποία προέρχεται από σερί καλών αποτελεσµάτων;

Και πώς θα σταµατήσει τις αντεπιθέσεις της Κοπεγχάγης και των Εντόι και Γκρόνκιερ;

Ο Παναθηναϊκός και πέρυσι στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην ισχυρή Ρόµα που είχε ξεχάσει τι σηµαίνει ήττα, έδειξε ότι στην Ευρώπη µεταµορφώνεται αγωνιστικά προς το καλύτερο.

Ο Νίκος Νιόπλιας υποστήριξε ότι ο ΠΑΟ είναι το φαβορί, ενώ ο Σωτήρης Νίνης «φωτογράφισε» το επιθετικό παιχνίδι που θέλει να προβάρει απόψε στο ΟΑΚΑ η οµάδα του.

Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ

Ο 20χρονος χαφ έδειξε µε την παρουσία του εναντίον του Πανιωνίου στο πρωτάθληµα ότι είναι ένας γίγαντας που ξυπνάει!

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και όλοι περιµένουν ότι θα καταθέσει στο γήπεδο τεχνικά στοιχεία που θα αναδείξουν τον Τζιµπρίλ Σισέ και θα ανοίξουν διαδρόµους στην αντίπαλη άµυνα.

Ο Νιόπλιας έχει να λύσει ένα δύσκολο σταυρόλεξο στην 11άδα, αφού οφείλει να κρατήσει στον πάγκο έναν ποδοσφαιριστή που µπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα – αν χρειαστεί. Και αυτό θα γίνει πιθανότατα µε τον Λουίς Γκαρσία που δεν είναι έτοιµος για 90λεπτο σε υψηλούς ρυθµούς.

Στην άµυνα σκέφτεται σοβαρά να κάνει πράξη τη σκέψη που είχε στο µατς µε τον Πανιώνιο: να αφήσει δηλαδή εκτός 11άδας τον ανέτοιµο Μπουµσόνγκ, τον οποίο κάλυψε χθες στη συνέντευξη Τύπου για τα λάθη του λέγοντας: «Κάθε παίκτης χρειάζεται προσαρµογή». Και προφανώς θα του δώσει τον… χρόνο του, χρησιµοποιώντας δίπλα στον δυναµικό Σαριέγκι τον Ζιλµπέρτο. Αυτό δοκίµασε και χθες στην προπόνηση!

Στον πάγκο θα είναι ο Σπυρόπουλος που δεν είναι 100% έτοιµος και στα άκρα θα παίξουν οι Μαρίνος και Βύντρα, οι οποίοι θα ανεβαίνουν ψηλά να βοηθούν τους χαφ και την επίθεση. Αµυντικοί χαφ θα είναι οι Σιµάο, Κατσουράνης ενώ µπροστά τους θα είναι οι Καραγκούνης (ή Γκαρσία), Νίνης και Λέτο µε αιχµή του δόρατος τον Σισέ.

Ο Νιόπλιας ζήτησε πολλά σουτ και από τους τρεις χαφ, ενώ θεωρεί ότι αν οι παίκτες του δεν κάνουν λάθη θα τα καταφέρουν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ν. Πατέρας πήγε στην προπόνηση χθες για να εµψυχώσει τους παίκτες µε την παρουσία του.

Ο Στόλε Σολµπάκεν θέλει να κλειδώσει τον γάλλο φορ. Αν και δεν θα χρησιµοποιήσει µαν-του-µαν έχει δώσει ειδικές οδηγίες στον Γιόργκενσεν που είναι δυνατός και ταχύτατος!

Διαιτητής ο Σκωτσέζος Κόλουµ.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ Ο ?ΚΑΡΑ?

Με πρόστιµο 5.000 ευρώ τιµωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ ο Γιώργος Καραγκούνης επειδή, σύµφωνα µε την εφηµερίδα «Εl Μundo Deportivo» καθυστέρησε να µπει ως αλλαγή στο Καµπ Νου, γιατί… ουρούσε στη φυσούνα!

«Προφανώς του ζητήθηκε εσπευσµένα από τον προπονητή του να περάσει στο γήπεδο και ένιωσε την ανάγκη να ανακουφιστεί» σχολίασε η εφηµερίδα για την καθυστέρηση του Καραγκούνη. Το συµβάν επιβεβαιώθηκε σε ό,τι αφορά στην καθυστέρηση και… την πράξη, όµως στον ΠΑΟ έλεγαν ότι δεν συνέβη στη φυσούνα, αλλά πήγε στην πιο κοντινή τουαλέτα.

ΣΕ ΦΟΡΜΑ

Ο µικρός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και όλοι περιµένουν να καταθέσει τα τεχνικά στοιχεία που θα αναδείξουν τον Τζιµπρίλ Σισέ