ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ καλά και να χάνει ή να παίζει άσχηµα και να κερδίζει; Αυτό είναι το δίληµµα που προέκυψε για την οµάδα του Ηρακλή µετά την ήττα από την Καβάλα την περασµένη Κυριακή στο Καυταντζόγλειο.

Η οµάδα του Γηραιού στο πρώτο ηµίχρονο της αναµέτρησης της Κυριακής πραγµατοποίησε την καλύτερή της εµφάνιση µέχρι τώρα στο πρωτάθληµα, όµως δεν κατάφερε να νικήσει αφού στο δεύτερο ηµίχρονο η οµάδα παρουσιάστηκε αγνώριστη. Το όπλο του Ηρακλή τελικά είναι η ταχύτητα από τα άκρα που δίνουν οι Σολτάνι και Κοµπαγιάσι. Το 4-2-3-1 είναι το σύστηµα που λειτουργεί καλύτερα για τον Γηραιό, αφού υπάρχει η επιλογή να φτάσει η µπάλα στον Γιάκοµπ είτε από τους γρήγορους ακραίους είτε από τον άξονα. Στο παιχνίδι µε την Καβάλα, οι Ντάνι και Παπαστεριανός είχαν τον Μάρα µπροστά τους ως στήριγµα για να προωθήσουν την µπάλα στην επίθεση. Οταν ο Ουζουνίδης γύρισε το σύστηµα στο 4-4-2 βγάζοντας τον Σολτάνι από την οµάδα, ο Ηρακλής έχασε την ταχύτητα από τα αριστερά αλλά και τη δυνατότητα δηµιουργίας φάσεων από τον άξονα, αφού ο Μάρα πήγε στα δεξιά, από όπου δεν µπορούσε να κάνει τίποτε. Σε µια καινούργια οµάδα όπως είναι ο Ηρακλής, µε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βρίσκεται στον πάγκο του λιγότερο από ενάµιση µήνα, είναι λογικό να γίνονται πειράµατα και δοκιµές. Το σηµαντικό από τις δοκιµές αυτές είναι τα συµπεράσµατα να χρησιµοποιούνται στη συνέχεια. Το συµπέρασµα από το παιχνίδι µε την Καβάλα ήταν ότι το 4-4-2 στερεί από τον Ηρακλή τα πλεονεκτήµατά του για ανάπτυξη από τα άκρα αλλά και από τον άξονα.

Τα οικονοµικά της οµάδας του Γηραιού βρίσκονται σε άσχηµη κατάσταση και ο µεγάλος φόβος της διοίκησής του είναι µήπως συνεχιστούν τα άτυχα αποτελέσµατα που θα φέρουν στην επιφάνεια το πρόβληµα αυτό. Χθες, πάντως, µοιράστηκε στους ποδοσφαιριστές της οµάδας ποσό γύρω στις 200.000 ευρώ.