Αλλαγή φρουράς σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές τράπεζες στον κόσμο, την ΗSΒC, η οποία προβαίνει στη μεγαλύτερη αντικατάσταση «χρυσών» μάνατζερ που έχει επιχειρήσει την τελευταία δεκαετία. Ο Stuart Gulliver, μέχρι σήμερα επικεφαλής των επενδύσεων της ΗSΒC με έδρα το Λονδίνο, αναλαμβάνει- σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»- τα ηνία του πανίσχυρου ομίλου. Από τα τέλη του έτους θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΗSΒC αντικαθιστώντας τον Μichael Geoghegan, ο οποίος αποχωρεί από την τράπεζα.

Ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της ΗSΒC Stephen Green, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εμπορίου της Βρετανίας, θα αντικατασταθεί από τον Douglas Flint που είναι οικονομικός διευθυντής.

Ο 51χρονος Gulliver στο τμήμα Επενδυτικής Στρατηγικής κατάφερε να διπλασιάσει τα κέρδη της τράπεζας την περίοδο 2005-2009. Τα κέρδη στο τμήμα του ανήλθαν πέρσι σε 21,9 δισ. δολάρια από 11,5 δισ. δολάρια το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βloomberg. Η εμπειρία του Flint και του Gulliver που συνολικά φτάνει τα 45 χρόνια στις τραπεζικές εργασίες μπορεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, οι οποίοι κατά κανόνα δεν συμπαθούν τέτοιες αλλαγές που γίνονται ταυτόχρονα.

Ο Stuart Gulliver γεννήθηκε στη Βρετανία και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αρχισε να εργάζεται στην ΗSΒC το 1980 και πέρασε από τη θέση του επικεφαλής Επενδυτικής Στρατηγικής της τράπεζας για την Ασία. Το 2003 μετακόμισε στο Λονδίνο και ανέλαβε το τμήμα Επενδυτικής Στρατηγικής.