«Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά δεν θα δώσουμε και λευκή επιταγή». Με αυτές τις φράσεις σχολίασε την υπογραφή του μνημονίου επενδύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το Κατάρ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία σε καμμία περίπτωση δεν είναι ένα «δεξιό ΚΚΕ». Έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Η κριτική που κάνουμε, έχει να κάνει με το μείγμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το Μνημόνιο, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζεται κανείς ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε έναν δανεισμό το Μάιο, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι», υπενθυμίζοντας όμως πως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τα spreads ήταν ελαφρά υψηλότερα από τον τελευταίο δανεισμό της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση άφησε να περάσει ο χρόνος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι ήταν συνειδητή επιλογή το μνημόνιο. Ή έκανε σειρά ανεπίτρεπτων λαθών» δήλωσε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως κάποιες από τις δύσκολες, όπως τις χαρακτήρισε, πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση σημειώνοντας πως «αν η Νέα Δημοκρατίας θέλει να έχει προοπτική, πρέπει να κάνει αυτοκριτική – και νομίζω ότι κάνει αυτοκριτική. Ήμασταν άτολμοι. Καθυστερήσαμε πολύ» είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης τέλος συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι να δούμε πως η χώρα θα βγεί απο τη μεγάλη δίνη που βρίσκεται. Να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό».