Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών με το λιμάνι του Πειραιά να αποτελεί το επίκεντρό τους.
 
Επεισόδια ξέσπασαν χθες στο λιμάνι μεταξύ αστυνομικών και απεργών ιδιοκτητών φορτηγών, που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιβίβαση άλλων φορτηγών σε πλοία.

Το λιμάνι βρέθηκε σε αστυνομικό κλοιό, απο διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες του λιμενικού. Εκεί πλέον μετατοπίζεται μέχρι νεωτέρας το μέτωπο των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών.

Χθες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ήταν σε επιφυλακή και περιφρουρούσαν το λιμάνι, μετά τις πληροφορίες ότι αυτοκινητιστές φεύγουν απο τα μπλόκα και κατευθύνονται εκεί, ώστε να αποτρέψουν επεισόδια και συμπλοκές και να διευκολυνθεί η κίνηση των φορτηγών στα πλοία.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, ακροβολισμένες παντού, στις πύλες του λιμανιού, επιχείρησαν να  αποτρέψουν μπλόκα αποκλεισμού του λιμανιού απο φορτηγά.

Από τη στιγμή που ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, τα φορτηγά αυτοκινητιστών που δεν μετείχαν στις κινητοποιήσεις κατευθύνονταν προς τα πλοία συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ενώ, ομάδα μεταφορέων επιχείρησε να εμποδίσει την επιβίβαση φορτηγών στο Bluestar 1.

Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση μεταξύ των μεταφορέων και των αστυνομικών. Οι μεταφορείς απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ (με περιορισμένη χρήση χημικών) και τα οχήματα τελικά μπήκαν στο πλοίο.

Ανοιχτές είναι όλες οι πύλες του λιμανιού, από όπου γίνεται ελεγχόμενη είσοδος επιβατών και οχημάτων.

Ψήφισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων

Οι μεταφορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων, στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα.

Στη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης, οι μεταφορείς αποφάσισαν σε ποσοστό 60%-40% να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, εκτιμώντας ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού δεν τους ικανοποιούν.

Αρκετές ήταν οι φωνές πάντως, που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Οι μεταφορείς, που είχαν μαζί τους και νομικό σύμβουλο, τονίζουν ότι οι δεσμεύσεις του κ. Ρέππα δεν τους ικανοποιούν, καθώς υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην επιστολή, η οποία δεν καλύπτει όλα όσα τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από