Η εξέλιξη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ήταν το επίκεντρο της συζήτησης, στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι συνάντηση εμπειρογνώμονες της τρόικας με την ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Η υπουργός, Λούκα Κατσέλη, συναντήθηκε και με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

«Το στοίχημα της ανάπτυξης πρέπει να κερδηθεί με διαφύλαξη των κοινωνικών δικαιωμάτων», είπε η κ. Κατσέλη στους συνδικαλιστές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου κάνοντας λόγο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό όπου πρώτος στόχος παραμένει η μείωση της εισφοροδιαφυγής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ΓΣΕΕ ανέπτυξε το σύνολο των αιτημάτων καιδιεκδικήσεων της για όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οιεργαζόμενοι, η κοινωνία και συνολικά η χώρα όπως αυτά της ανεργίας, τηςανεξέλεγκτης ακρίβειας, των απολύσεων, των περικοπών της 13ης κ 14ης σύνταξηςτων χαμηλοσυνταξιούχων κ.ά.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως η εμμονή της Τρόικας για την αλλαγή και κατάργηση του θεσμού των ΣΣΕ και ιδιαίτερα των κλαδικών ΣΣΕ, όπως και η αμφισβήτηση του ρόλου τουΟΜΕΔ, απορρίπτεται κατηγορηματικά από τη ΓΣΕΕ, διότι η λαθεμένη εφαρμογή τους το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι η όξυνση της κρίσης, δεδομένου ότι ταεργασιακά δικαιώματα πλήττουν ευθέως κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας.