Αλλο Ευρωλίγκα, άλλο Ελλάδα! Το Μαρούσι αποβλήθηκε από τη διοργάνωση, αφού δεν είχε στείλει κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα για τη συµµετοχή του στην προκριµατική φάση που αρχίζει την προσεχή Τρίτη (θα αντιµετώπιζε την Μπουντιβέλνικ)!


Την ίδια στιγµή, στην Αθήνα, η Επιτροπή Επαγγελµατικού Αθλητισµού έδωσε παράταση ώς τις 24/9 σε τρεις οµάδες, Μαρούσι, ΑΕΚ και Ηρακλή, προκειµένου να συµπληρώσουν τον φάκελό τους, οι δύο πρώτοι, µε την εγγυητική επιταγή!

Η απόφαση της Ευρωλίγκας ανακοινώθηκε χτες βράδυ και θα είναι για τρία χρόνια. Αν το Μαρούσι θελήσει να επιστρέψει νωρίτερα, πρέπει να πληρώσει πρόστιµο 300.000 ευρώ! Νωρίτερα, στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, ο Γιώργος Γκάµαρης, υποψήφιος µέτοχος του Αµαρουσίου, είχε ζητήσει βοήθεια από τον πρόεδρο της Λίγκας Βασίλη Οικονοµίδη! Η οµάδα βέβαια είναι στα όρια της διάλυσης, µάλιστα χτες στην προπόνηση µε τον Νίκο Λινάρδο ήταν επτά παίκτες, από τους οποίους οι πέντε έφηβοι. Ενας ένας οι παίκτες που είχαν συµφωνήσει αποχωρούν µε τελευταίο τον Σαρικόπουλο, ο οποίος πήγε στον Πανιώνιο. Σηµειώνουµε ότι ακόµα δεν έχει ολοκληρωθεί η µεταβίβαση των µετοχών, αφού δεν έχει πληρωθεί η εφορία.

Η απόφαση της ΕΕΑ προκάλεσε αντίδραση από ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ. Ο πρόεδρος της Λίγκας Βασίλης Οικονοµίδης επικοινώνησε µάλιστα για το θέµα αυτό και µε τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή, σηµειώνοντας πως αυτά τα θέµατα έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει πολύ νωρίτερα. Ο σύνδεσµος των παικτών υποστήριξε ότι η επιτροπή παρανοµεί και ουσιαστικά προέτρεψε τα µέλη της που αγωνίζονται σε ΑΕΚ και Ηρακλή να µην αγωνιστούν την προσεχή Τετάρτη στα µατς Κυπέλλου. Αν κάτι δεν πάει καλά µε το πιστοποιητικό, οι παίκτες δεν µπορούν βάσει κανονισµού να αγωνιστούν σε άλλη ελληνική οµάδα.

Πιστοποιητικό συµµετοχής πήραν Περιστέρι, Ηλυσιακός και Πανελλήνιος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έχει έδρα τη Λαµία! Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά, 12 οµάδες θα είναι στην ΕΡΤ. Οι 8 µέσω της διαπραγµάτευσης από τον ΕΣΑΚΕ, ενώ οι 4 (Ολυµπιακός, Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος, Κολοσσός) µέσω συµφωνίας µε εταιρεία. Αρης και ΠΑΟΚ έχουν συµφωνία µε τη ΝΟVΑ.

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ!

Πιστοποιητικό συµµετοχής πήραν Περιστέρι, Ηλυσιακός και Πανελλήνιος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έχει έδρα τη Λαµία!