ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, αλλά και κοινωνικά φαινόμενα που απασχολούν τον κόσμο μέσα από τη ματιά του δημοσιογράφου παραθέτει στο βιβλίο του «Μια ζωή ρεπορτάζ» ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος (στη φωτογραφία ο συγγραφέας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του). Στην πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ, περιλαμβάνει τμήματα της δημοσιογραφικής του έρευνας για θέματα όπως η τρομοκρατία, η μετανάστευση και τα μεγάλα εγκλήματα, ενώ θίγει ζητήματα όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία και η ελευθερία της έκφρασης μέσα από το Διαδίκτυο.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μάκης Βοϊτσίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον συγγραφέα αρχετυπικό δημοσιογράφο που ξεχωρίζει για την επιμονή, την εντιμότητα και την αυταπάρνησή του, καθώς και ο προκάτοχός του, Δημήτρης Γουσίδης, ο οποίος τόνισε ότι μέσα από τα κείμενα αντικατοπτρίζεται η αγωνία του συντάκτη, αλλά και η προσωπική του εκτίμηση για τα γεγονότα. Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για «τοιχογραφία» ρεπορτάζ, αλλά έχει και υποδηλούμενη διάθεση ανάλυσης και κριτικής, καθώς και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, που εξήρε την επιμονή του Π. Σόμπολου να συνεχίζει να ασκείται στον δημοσιογραφικό στίβο.

Ο κ. Σόμπολος προανήγγειλε ότι ετοιμάζει και δεύτερο βιβλίο, στο οποίο θα συμπεριλάβει τα πιο σημαντικά γεγονότα που τάραξαν τα νερά της ελληνικής κοινωνίας στο διάστημα από το 1975 μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από