ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, αλλά και κοινωνικά φαινόμενα που απασχολούν τον κόσμο μέσα από τη ματιά του δημοσιογράφου παραθέτει στο βιβλίο του «Μια ζωή ρεπορτάζ» ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος (στη φωτογραφία ο συγγραφέας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του). Στην πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ, περιλαμβάνει τμήματα της δημοσιογραφικής του έρευνας για θέματα όπως η τρομοκρατία, η μετανάστευση και τα μεγάλα εγκλήματα, ενώ θίγει ζητήματα όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία και η ελευθερία της έκφρασης μέσα από το Διαδίκτυο.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μάκης Βοϊτσίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον συγγραφέα αρχετυπικό δημοσιογράφο που ξεχωρίζει για την επιμονή, την εντιμότητα και την αυταπάρνησή του, καθώς και ο προκάτοχός του, Δημήτρης Γουσίδης, ο οποίος τόνισε ότι μέσα από τα κείμενα αντικατοπτρίζεται η αγωνία του συντάκτη, αλλά και η προσωπική του εκτίμηση για τα γεγονότα. Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για «τοιχογραφία» ρεπορτάζ, αλλά έχει και υποδηλούμενη διάθεση ανάλυσης και κριτικής, καθώς και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, που εξήρε την επιμονή του Π. Σόμπολου να συνεχίζει να ασκείται στον δημοσιογραφικό στίβο.

Ο κ. Σόμπολος προανήγγειλε ότι ετοιμάζει και δεύτερο βιβλίο, στο οποίο θα συμπεριλάβει τα πιο σημαντικά γεγονότα που τάραξαν τα νερά της ελληνικής κοινωνίας στο διάστημα από το 1975 μέχρι σήμερα.