ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά και, μεταξύ άλλων, μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης, στις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Για την πίστωση του επιδόματος χρειάζονται περίπου 15 εργάσιμες ημέρες από την έγκριση της αίτησης. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: oικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών- ανυψωτικών- οδοποιητικών- γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Επιπλέον προβλέπεται πως οι συνταξιούχοι, που κατά το έτος 2009 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑΕΤΑΜ (486,84 ευρώ). Οσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11 Σεπτεμβρίου και μετά και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

Στη φωτογραφία ουρές δικαιούχων από προηγούμενη υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από