Ως υπαίτιος της κακής κατάστασης στα αποδυτήρια της Εθνικής «φωτογραφίζεται» από χτες ο Κώστας Κατσουράνης, µετά την επισηµοποίηση από τον Γκέκα της αποχώρησής του από την οµάδα και το κακό κλίµα που διαµορφώνεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα.

Σε αντίθεση µε τον Γκέκα, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν κοντά στην αποχώρηση άλλους δύο ποδοσφαιριστές, τον Αλέξανδρο Τζόρβα και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Ο Γκέκας φέρεται ενοχληµένος από τη συµπεριφορά του Κώστα Κατσουράνη, για τον οποίο πιστεύει – όπως αναφέρει στο φιλικό του περιβάλλον – ότι έχει δηµιουργήσει µια δική του οµάδα παικτών µέσα στην Εθνική. Εχοντας µάλιστα φτάσει – ο Κατσουράνης – σε σηµείο να επιβάλλει την άποψή του σχετικά µε το ποιοι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται και ποιοι όχι στον οµοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος.

Από πλευράς ΕΠΟ, ο πρόεδρος Σοφοκλής Πιλάβιος αναµένεται να συναντηθεί τις αµέσως προσεχείς ηµέρες µε τον πορτογάλο τεχνικό και τον Τάκη Φύσσα, προκειµένου να συζητήσουν το θέµα που έχει προκύψει. Στη συνάντηση ενδέχεται να κληθούν και οι αρχηγοί, προκειµένου µε τη σειρά τους να καταθέσουν τις απόψεις τους. Στόχος της συνάντησης θα είναι να αποκατασταθεί το καλό κλίµα ενόψει των κρίσιµων αναµετρήσεων της οµάδας τον Οκτώβρη.

Ο Φάνης Γκέκας είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής που αποχωρεί από την Εθνική στη µετά Ρεχάγκελ εποχή. Τον... χορό άνοιξε ο Γιάννης Αµανατίδης, µε σκληρές εκφράσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην οµάδα και ακολούθησε ο Σωτήρης Κυργιάκος. Να σηµειωθεί πως ο Φάνης Γκέκας σε δηλώσεις του µετά το Μουντιάλ είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της παραµονής Ρεχάγκελ λέγοντας µε αρκετή δόση υπερβολής πως «µετά από αυτόν δεν θα υπάρχει Εθνική».

Ο Γκέκας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική µε δήλωσή του στο blog που διατηρεί στο in.gr. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής φορ: «Μετά από µεγάλη σκέψη αποφάσισα να σταµατήσω από την εθνική οµάδα, εξαιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών που έχουν δηµιουργηθεί µέσα σε αυτή και για τις οποίες έχουν ενηµερωθεί οι αρµόδιοι.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική οµάδα και στους συµπαίκτες µου και να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Γκέκας αποφεύγει να αναφερθεί επακριβώς στους λόγους για τους οποίους αποχωρεί, ενώ από πλευράς ΕΠΟ διευκρινίστηκε χτες το βράδυ πως ο παίκτης δεν έχει µιλήσει παρά µόνο µε τον Τάκη Φύσσα. Στον οποίο αρκέστηκε απλώς να ανακοινώσει την πρόθεσή του για αποχώρηση, χωρίς να κάνει αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Εκτός του Φύσσα, ούτε ο Φερνάντο Σάντος ούτε ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας γνώριζαν την απόφαση του ποδοσφαιριστή, πολύ περισσότερο των «ειδικών συνθηκών» που επικαλείται γι’ αυτήν.

Τέλος, ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος εµφανίζεται ως η πέτρα του σκανδάλου, ήταν χτες φανερά ενοχληµένος από το όλο ζήτηµα και την ανάµειξη του ονόµατός του σε... θεωρίες συνωµοσίας.

n Θέση για το θέµα πήρε χτες και ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε µε τον κ. Πιλάβιο του επεσήµανε: «Η Εθνική oµάδα είναι τιµή για τον έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να µπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από