Τις οκτώ ανδρικές χορευτικές φιγούρες που γοητεύουν τις γυναίκες ανακάλυψαν βρετανοί ψυχολόγοι έπειτα από επιστημονική έρευνα. Ολες σχετίζονται με κινήσεις του κορμού και θεωρούνται σήματα που εκπέμπει ο άνδρας για την υγεία, τη δύναμη και τελικά την καταλληλότητά του ως ερωτικού συντρόφου.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Νorthumbria της Βρετανίας κινηματογράφησαν με τρισδιάστατες κάμερες 19 άνδρες, 18- 35 ετών την ώρα που έκαναν χορευτικές φιγούρες. Μέσω της επεξεργασίας και της σύνθεσης των βίντεο των χορευτών που έκαναν με βιομετρική ανάλυση, δημιουργήθηκε ένας ψηφιακός κινούμενος χορευτής που δεν είχε πρόσωπο ούτε φύλο. Στη συνέχεια 35 νεαρές γυναίκες κλήθηκαν να παρακολουθήσουν σύντομα βιντεοκλίπ, διάρκειας 15 δευτερολέπτων, με χορευτικές κινήσεις των ψηφιακών χορευτών και τους ζητήθηκε να επιλέξουν ποιες κινήσεις θεωρούσαν πιο ελκυστικές.

Ξεχώρισαν τους καλύτερους χορευτές από οκτώ κινήσεις του κορμού, του κεφαλιού, αλλά και από τις ταχύτερες κάμψεις και τα λυγίσματα των γονάτων.

Αντίθετα, οι χειρότεροι χορευτές ήταν βαρείς, άκαμπτοι και όσο κι αν τίναζαν πέρα- δώθε τα χέρια τους, αδυνατούσαν να κινήσουν γρήγορα και πιο… σέξι τον κορμό του σώματός τους. Πολύ κακή βαθμολογία έλαβαν οι επαναλαμβανόμενες όμοιες κινήσεις, ενώ αντίθετα προτιμήθηκαν οι ταυτόχρονες κινήσεις των χεριών και των ποδιών με τις κινήσεις του κορμού και του κεφαλιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες που χορεύουν κατ΄ αυτό τον τρόπο εκπέμπουν τόλμη και δημιουργικότητα. «Οι άνδρες σε όλο τον κόσμο θα ενδιαφερθούν να μάθουν ποιες χορευτικές φιγούρες μπορούν να κάνουν για να προσελκύσουν τις γυναίκες. Τώρα πια γνωρίζουμε σε ποιες περιοχές του σώματος εστιάζουν οι γυναίκες όταν κρίνουν τη γοητεία ενός άνδρα που χορεύει. Αν ένας άνδρας ξέρει τις κινήσεις- κλειδιά, μπορεί να εξασκηθεί και να αυξήσει τις πιθανότητές του να προσελκύσει μια γυναίκα μέσω του χορού», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Νick Νeave.

«Το πείραμα υπήρξε πρωτοποριακό χάρη στην ουδετερότητα του απρόσωπου και άφυλου ψηφιακού χορευτή, επειδή εξάλειψε κάθε πιθανότητα υποσυνείδητης επιρροής στην κρίση των γυναικών από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα η γράμμωση του σώματος, η ομορφιά του προσώπου ή η υποκειμενική γοητεία», λέει ο βρετανός ερευνητής.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν άνδρες με δύναμη, ζωτικότητα και κινητικότητα, επειδή θεωρούν ότι αυτές αποτελούν ενδείξεις άρτιου γενετικού υλικού.

Γι΄ αυτό το λόγο, άλλωστε, συχνά ο χορός μιμείται ουσιαστικά τις κινήσεις φλερτ που γίνονται μεταξύ των ζώων όταν ο στόχος τους είναι η εύρεση ερωτικού συντρόφου.

Οι ειδικοί μάλιστα, προκειμένου να επαληθεύσουν τα ευρήματα της ψυχολογικής μελέτης, πήραν δείγματα βιολογικών υγρών από τους άνδρες εθελοντές που χόρεψαν στο εργαστήριο και προτιμήθηκαν από τις γυναίκες και έπειτα από βιοχημικό έλεγχο διαπίστωσαν ότι οι καλύτεροι χορευτές ήταν γενικώς και οι υγιέστεροι σε όλα τα επίπεδα.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Βiology Letters».

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

επέλεξαν κινήσεις με δύναμη και ζωτικότητα επειδή θεωρούν ότι αυτές αποτελούν ενδείξεις άρτιου γενετικού υλικού

Ζωντανές κινήσεις

Η διαφορά μεταξύ του καλού και του κακού χορευτή, όπως βαθμολογήθηκε από 35 ετεροφυλόφιλες γυναίκες, έγκειται στις κινήσεις πάνω από τη μέση και όχι σε αυτές που εκτελούνται με τα πόδια. Κεφάλι, λαιμός και κορμός κατορθώνουν να κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση: πίσωμπρος, από δεξιά προς τα αριστερά και από πάνω – κάτω. Ο χορευτής που κινείται και στις τρεις αυτές διαστάσεις γίνεται μαγνήτης των γυναικών.

Οποιος κινείται μονοδιάστατα, στο τέλος βρίσκεται να χορεύει μόνος