Δύο νίκες τον Οκτώβριο (8 και 12) µε Λετονία και Ισραήλ στο «Καραϊσκάκη» και ένα «στραβοπάτηµα» των Κροατών στο Τελ Αβίβ (9 Οκτωβρίου) είναι το σενάριο που στριφογυρίζει στο µυαλό παικτών και τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής

Αν το συγκεκριµένο σενάριο επαληθευτεί – κάτι που µόνο ανέφικτο δεν µπορεί να χαρακτηριστεί – τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα από την προτελευταία (5η, µε µόλις 2 βαθµούς) θέση που έχει στον όµιλό του µετά το 0-0 στο Ζάγκρεµπ, θα βρεθεί ξαφνικά στην κορυφή (µε 8 βαθµούς). Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια στην προκριµατική φάση του Εuro 2012.

Η επόµενη µέρα για τον Φερνάντο Σάντος έχει να κάνει µε την αναζήτηση τρόπων ώστε η εθνική οµάδα να γίνει παραγωγική στο παιχνίδι της. Να ξεπεράσει τις αδυναµίες στον τοµέα δηµιουργίας και φυσικά να έρθουν τα γκολ.

Και όλα αυτά µε βάση το έµψυχο δυναµικό που έχει στη διάθεσή του και µε δεδοµένο πως από το ελληνικό ποδόσφαιρο απουσιάζουν παίκτες στυλ Καραπιάλη και Τσιάρτα.

Ποδοσφαιριστές µε δηµιουργικό πνεύµα στο παιχνίδι τους.

Παράλληλα, οι πληροφορίες από το περιβάλλον της Εθνικής θέλουν τον Φάνη Γκέκα να είναι χολωµένος και έτοιµος να σταµατήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότηµα. Ο διεθνής φορ έλεγε στους συµπαίκτες του στις τελευταίες προπονήσεις πως αν δεν είναι βασικός στο µατς µε την Κροατία τότε θα αποχωρήσει από την Εθνική.

Είναι αλήθεια πως ο Φάνης Γκέκας θέλει να είναι βασικός στην οµάδα. Ο Φερνάντο Σάντος όµως προτίµησε (και µάλλον απολύτως δικαιολογηµένα) να χρησιµοποιήσει στο Ζάγκρεµπ τον Δηµήτρη Σαλπιγγίδη µε δεδοµένο πως αγωνίστηκε µε έναν µόνο επιθετικό. Το γεγονός φαίνεται να έχει ενοχλήσει τον Γκέκα και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά τις επόµενες ηµέρες ανακοινώσει την αποχώρησή του. Να σηµειωθεί πως ο Φάνης Γκέκας ήταν δεδηλωµένος… οπαδός του Οτο Ρεχάγκελ και ο µοναδικός παίκτης ο οποίος στη διάρκεια του Μουντιάλ σε κάθε δήλωσή του µιλούσε για την ανάγκη παραµονής του Γερµανού στο τιµόνι της Εθνικής.

ΓΚΕΚΑΣ

Εµφανίζεται χολωµένος από τη µη χρησιµοποίησή του κατά της Κροατίας και δεν θα αποτελέσει έκπληξη η αποχώρησή του από την Εθνική