Τελικά τα αστέρια Ριέρα, Ρόµενταλ, Πάντελιτς, Ουρτάδο, Φουστέρ, Ιµπαγάσα, Νέµεθ που πήγαν το καλοκαίρι στον Ολυµπιακό δεν συγκίνησαν τόσο πολύ τους φιλάθλους.
Τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία µάλιστα φέτος είχαν µειωµένες τιµές, για πρώτη φορά µήνα Σεπτέµβριο δεν έχουν διατεθεί. Εχουν πωληθεί 15.500 και η διοίκηση της ΠΑΕ έδωσε παράταση δύο εβδοµάδων µε στόχο να φύγουν ακόµα 3.000 κοµµάτια. Ο αριθµός 18.500 είναι ο επιδιωκόµενος. Η χωρητικότητα του φαληρικού σταδίου (33.330 θέσεις) δεν επιτρέπει να διατεθεί µεγαλύτερος αριθµός.

Η προθεσµία λήγει στο τέλος της ερχόµενης εβδοµάδας και µε δεδοµένο την τιµωρία του Ολυµπιακού και τον αποκλεισµό από το Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχει ικανοποίηση από τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ για τον αριθµό που έχει διατεθεί µέχρι τώρα.

Ο Ολυµπιακός τιµωρήθηκε από την UΕFΑ και έδωσε δύο αγώνες κεκλεισµένων των θυρών στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την προκριµατική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ακόµα χρωστάει µία αγωνιστική στο πρωτάθληµα. Ετσι, το µεθαυριανό εντός έδρας παιχνίδι µε την Κέρκυρα θα γίνει µπροστά σε άδειες εξέδρες. Η τιµωρία µέτρησε για φιλάθλους και ακόµα περισσότερο ο αποκλεισµός από την Ευρώπη. Πιθανότατα οι φίλαθλοι σκέφτονται ότι θα δώσουν χρήµατα για να δουν 14 αγώνες πρωταθλήµατος στο «Γ. Καραϊσκάκης», συν τα παιχνίδια Κυπέλλου.

Την προηγούµενη σεζόν είχαν γίνει λιγότερες µεταγραφές και µάλιστα όχι τόσο µεγάλων αστέρων (Μέλµπεργκ, Ντάρµπισιρ, Μαρέσκα, Ζαϊρί και δανεικός ο Πάρντο). Και όµως είχαν διατεθεί από τον Αύγουστο 18.500

διαρκείας. Το µεγάλο κίνητρο ήταν η πρόκριση στους οµίλους του Τσάµπιονς Λιγκ. Εποµένως ο κόσµος θέλει µεταγραφές και διψάει για µατς υψηλού επιπέδου.

Αν δεν είχαν γίνει τόσες µεταγραφές άσων στον Ολυµπιακό από τον ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη, ο αριθµός στα διαρκείας θα προκαλούσε λύπη, ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΠΑΕ. Μάλιστα ειπώθηκε ότι δεν µπορεί να γίνει σύγκριση µε τα εισιτήρια διαρκείας του Παναθηναϊκού (έχει διαθέσει πάνω από 28.000) γιατί το Ολυµπιακό Στάδιο είναι χωρητικότητας 65.000 θέσεων και υπάρχουν µειωµένες τιµές.

Η είσοδος στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τις θέσεις των επισήµων παρέµεινε η ίδια (3.500

ευρώ) σε σχέση µε την προηγούµενη σεζόν. Υπήρξε µείωση στη θύρα 33 (δίπλα από τα VΙΡ) από 2.200 σε 2.000 ευρώ. Επίσης στις θύρες 14, 15 από 1.100 σε 1.000 ευρώ. Μείωση υπήρξε στις θύρες 11, 12, 16, 17 από 770 ευρώ σε 700 ευρώ. Μικρή µείωση έγινε στις θύρες 1, 2. Από 420 ευρώ σε 400 ευρώ.

Ο… ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Οι κόκκινες κάρτες που δέχεται εύκολα ο Ολοφ Μέλµπεργκ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στον Ολυµπιακό. Ο σουηδός διεθνής στόπερ µέσα σε έξι µήνες έχει δει τρεις φορές τον δρόµο προς τα αποδυτήρια. Στο προχθεσινό µατς Σουηδίας – Σαν Μαρίνο το σκορ ήταν 3-0 και ο Μέλµπεργκ έκανε αντιαθλητικό τάκλιν και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.

Πάντως, ο φίλος και συµπαίκτης του στην Εθνική Σουηδίας Ζλάταν Ιµπραΐµοβιτς µίλησε µε κολακευτικά λόγια για τον ερυθρόλευκο στόπερ: «Ο Ολοφ είναι ένας τεράστιος αµυντικός και το έχει αποδείξει πολλά χρόνια. Είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αµυντικούς όλων των εποχών. Είναι ξεκάθαρο ότι θα µας λείψει στο επόµενο παιχνίδι».

n Σε αδιέξοδο οδηγείται η πρόταση που έκανε ο Ολυµπιακός στον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Αργεντινός ζητάει επιπλέον 1 εκατ. ευρώ για να λύσει το συµβόλαιό του ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης του καλύπτει µόνο το συµβόλαιο της προηγούµενης αγωνιστικής σεζόν.

Αν οι δύο πλευρές δεν τα βρουν σήµερα -κάτι θεωρείται πολύ δύσκολο- ο Αργεντίνος, επειδή έχει συµβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2013 θα εξετάσει το ενδεχόµενο να προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ.

n Ο Βαλβέρδε έκανε έντονες παρατηρήσεις στον Κρίστιαν Νέµεθ γιατί ενώ ήταν τιµωρηµένος µε την Εθνική Ουγγαρίας άργησε να επιστρέψει. Αυτό ίσως στοιχήσει στον Ούγγρο τη συµµετοχή του στο µατς µε την Κέρκυρα.

ΓΚΑΛΕΤΙ

Σε αδιέξοδο οδηγείται η πρόταση που έκανε ο Ολυµπιακός στον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο Αργεντινός ζητάει επιπλέον 1 εκατ. ευρώ

ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ

Στον Ολυµπιακό προβληµατίζονται για την ευκολία µε την οποία ο Σουηδός αποβάλλεται…