ΗΑΕ-222Κ επένδυσε στον Ράφικ Τζιµπούρ, θα συνεχίσει µε τον Νάτσο Σκόκο και µάλλον θα αφήσει για το τέλος τον Ισµαελ Μπλάνκο. Μέσα στην εβδοµάδα, είπε προχθές ο Σταύρος Αδαµίδης, θα προσπαθήσει να τελειώσει και τα τρία αυτά θέµατα και χθες κατάφερε να οριστικοποιήσει την παραµονή του Γαλλοαλγερινού στην οµάδα. Ο µάνατζερ του παίκτη Γιάννης Λυπηµένος συναντήθηκε µε τον Σταύρο Αδαµίδη και µέσα σε λιγότερο από µία ώρα είχαν συµφωνήσει να ανανεώσει ο πελάτης του το συµβόλαιό του µέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ο Τζιµπούρ θα πάρει περίπου 750.000 ευρώ (από 600.000 ευρώ που έπαιρνε), ενώ θα υπάρχουν και µπόνους στόχων. Αν ξεπεράσει τις 20 συµµετοχές στο πρωτάθληµα θα εισπράξει επιπλέον 150.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξουν και µπόνους για επίτευξη γκολ. Ρήτρα σε περίπτωση πώλησης του παίκτη δεν συζητήθηκε, αλλά αυτό θα γίνει µάλλον την ηµέρα που θα υπογραφούν τα συµβόλαια, κάτι που θα γίνει σύντοµα.

Σηµαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η µονιµοποίηση του παίκτη στην εντεκάδα της ΑΕΚ, η συζήτηση που έκανε µε τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, αλλά και οι συνεχείς παραινέσεις του Βασίλη Δηµητριάδη. Τώρα σειρά θα πάρει ο Νάτσο Σκόκο, ο µάνατζερ του οποίου διαµένει µόνιµα στην Ισπανία και περιµένει ειδοποίηση από την ΑΕΚ για να έρθει στην Αθήνα. Ισως το µήνυµα για να έρθει για να συζητήσει να έχει σταλεί ήδη. Η περίπτωση του Σκόκο είναι εξίσου δύσκολη και τα χρήµατα που θα του προσφερθούν θα είναι περισσότερα από του Τζιµπούρ.

Σαφέστατα λιγότερα χρήµατα θα δοθούν στον Μπλάνκο, ο οποίος πλέον σκέφτεται ότι αν δεν τον ικανοποιήσει η πρόταση της ΑΕΚ να παραµείνει στην οµάδα και από τον Ιανουάριο να συζητήσει µε άλλες οµάδες.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς κάλεσε χθες νωρίτερα στους Θρακοµακεδόνες τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο φιλικό µε τον Θρασύβουλο, τους έδειξε βίντεο και τους επεσήµανε τα λάθη τους και το τι έπρεπε να κάνουν.

Ο Βασίλης Μπορµπόκης θα ταξιδέψει στην Κροατία για να παρακολουθήσει το ντέρµπι της Χάϊντουκ Σπλιτ µε την Ντυναµό Ζάγκρεµπ και στη συνέχεια θα ενηµερώσει τον Μπάγιεβιτς.