Ύστερα από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τον ανασχηματισμό. Ανακοινώσεις είναι πιθανό να γίνουν αύριο, δεν αποκλείεται όμως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να δημοσιοποιηθούν άμεσα.

Οι εκτιμήσεις διίστανται για τις προθέσεις του πρωθυπουργού ως προς τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, εάν δηλαδή θα συμπληρώσει απλώς τα κενά που προέκυψαν λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ή θα προχωρήσει σε ευρύτερες ή και δομικές αλλαγές.

Στη λίστα των υποψηφοτήτων που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν περιλαμβάνονται μείζονες μετακινήσεις κυβερνητικών στελεχών, παρά μόνο τριών υφυπουργών: των υφυπουργών Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη και Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα.

Πέραν της συμπλήρωσης των κενών και των όποιων διορθωτικών παρεμβάσεων, δεν λείπουν εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν σημαντικότερες αλλαγές, προς την κατεύθυνση του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου, αλλά σε δεύτερο χρόνο, ενδεχομένως μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να ισχυροποιήσει άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου με τοποθέτηση κορυφαίων στελεχών σε ρόλους-κλειδιά, ώστε να ενισχυθεί τόσο η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης όσο και η επικοινωνιακή της πολιτική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από