Ο Ντέιβιντ Μπλατ, δεν «μάσησε» τα λόγια του.

Και μετά τη νίκη της Ρωσίας επί της Ελλάδας,δήλωσε τα εξής:

«Ντρέπομαι. Ηταν τόσο προφανές ότι η Ελλάδα ήθελε να χάσει σήμερα, που ήταν απίστευτο! Ντρέπομαι για λογαριασμό της Ελλάδας και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου» , είπε αρχικά. Αμέσως μετά, ρώτησε τους Ελληνες απεσταλμένους: « Εσείς δεν ντρέπεστε»;

Ο Γιόνας Καζλάουσκας, υποστήριξε: «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Είχαμε αστοχία στα τρίποντα και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στην αντιμετώπιση του πιν εν ρολ. Τι πάει να πει ότι δεν σεβόμαστε τον κόσμο; Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα μου. Ψάχνετε να βρείτε κάτι που δεν υπάρχει. Ολα τα άλλα είναι αηδίες» . Ο Λιθουανός κόουτς-να σημειωθεί- ήταν εκνευρισμένος από τις ερωτήσεις για επιλογή ήττας.

Να επισημανθεί επίσης ότι σημειώθηκε και φραστικό επεισόδιο μετά τη λήξη του ματς με τη Ρωσία, ανάμεσα στον Μπουρούση και τον Τάνιεβιτς. Ο προπονητής της Τουρκίας κάτι είπε στον παίκτη, πιθανότατα για τον τρόπο που αγωνίστηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην ήττα από τους Ρώσους. Ο διεθνής σέντερ αντέδρασε έντονα και χρειάστηκε να επέμβουν ο Καζλάουσκας με τους βοηθούς του ώστε να μην συνεχιστεί το επεισόδιο.

Τι συνέβη ανάμεσα στον Τάνιεβιτς και τον Μπουρούση; Ο προπονητής πλησίασε τον Ελληνα άσο και αφού χειροκρότησε ειρωνικά, είπε: « Συγχαρητήρια, κάνατε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ίδιο πράγμα»!

Ο Τάνιεβιτς- κόουτς και πέρυσι της Τουρκίας- εννοούσε προφανώς ότι η Ελλάδα έχασε επειδή το ήθελε, τόσο στο Μουντομπάσκετ από τη Ρωσία, όσο και στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας από τη Γαλλία! Τότε, η ήττα από τους Γάλλους είχε ως αποτέλεσμα να αναμετρηθεί η Ελλάδα με την Τουρκία στα προημιτελικά, να νικήσει στην παράταση και να φτάσει μετά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου!